Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

Актьорите, които ще запомним завинаги с една единствена тяхна роля
Актьорите, които ще запомним завинаги с една единствена тяхна роля
Cinefish.bg

Актьорите, които ще запомним завинаги с една единствена тяхна роля

23.10.2017, 11:56  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Обществена тайна е, че един от най-големите страхове на актьорите е да бъдат поставени в матрицата на един и същ образ, който те да са принудени да играят отново и отново в продължение на цялата си кариера. Нито публиката, нито режисьорите могат да си ги представят в друга роля. В списъка по-долу актьорите не са от тази група, те имат голям актьорски диапазони и са участвали в различни по жанр и тематика филми, но истината е, че са запаметени в съзнанието ни с една единствена запомняща се тяхна роля, с която автоматично ги свързваме…

Антъни Хопкинс – Ханибал ЛектърВсички казват, че той е много добър човек на снимачната площадка, даже е произведен в „сър“ от кралицата на Англия, но винаги на първо място ще го запомним като зловещия канибал- серийният убиец със съскащ глас - Ханибал Лектър, който е романтично привлечен от ФБР агентката Кларис Старлинг.

Запомняща се реплика: “Изядох дроба му с малко зелен фасул и вино Кианти“

Антъни Пъркинс – Норман БейтсЯвно това да изиграеш иконичен убиец е автоматичната причина да си възприеман с тази си роля до края на кариерата си. Страховитата усмивка на Антъни Пъркинс от края на филма „Психо“ е един от легендарните кадри в киното, също като мистичната необяснимост на Мона Лиза. За да бъдем точни той изиграва този образ още цели три пъти.

Запомняща се реплика: „Всички понякога малко полудяваме“.

Сигорни Уийвър – РиплиАко бяхте жена актриса и имахте право да изберете една роля, с която да бъдете запомнени завинаги, много вероятно е да изберете именно тази – на един от най-силните женски образи в историята на киното – Рипли от „Пришелецът“. Тя излъчва гигантски заряд на мощност във всяка сцена от филма.

Запомняща се реплика: „Махни се от нея, кучко! “

Лорънс Фишбърн – МорфейКогато бяхме тийнейджъри, герои като Морфей ни пълнеха главите с модерни философски послания за непробиваемите матрици на нашите животи и с това как е доста трудно да превъзмогнем предопределената си съдба в съвременния свят.

Запомняща се реплика: „Взимаш синьото хапче и историята приключва. Ще се събудиш в легло и ще вярваш в това, което искаш да вярваш. Взимаш червеното хапче и оставаш в Страната на чудесата, и аз ще ти покажа колко дълбока е заешката дупка.

Хю Джакман – ВърколакаСтранно е как такъв добряк като Хю Джакман, известен с пристрастието си към музикалния театър, появявайки се на екран е най-лесно идентифицируем  най-вече с обезумелия супергерой и хладнокръвен убиец с вградени и самоуправляващи се железни нокти. В девет филма той изигра ролята на Върколака, затова не е чудно, че го свързваме най-вече само с нея.

Запомняща се реплика: повечето от тях са нецензурни и тежат на мястото си само на екран.

Уесли Снайпс –БлейдАктьорът е участвал в над 60 филма в дългата си холивудска кариера. И въпреки че е известен най-вече с екшън филмите си, той също така е работил с такива легендарни режисьори като Спайк Лий например. Играл е и травестит в „На Уонг Фу, с благодарности!”, и да не забравяме, разбира се, легендарното му превъплъщение в „Белите не могат да скачат“. Но на кого му пука за всичко това, след като чувайки името му, незабавно си го представяме като Блейд – супер якия обезглавител на вампири.

Запомняща се реплика: „Има и по-лоши неща в нощта от вампирите!“


Ан Банкрофт – Мисис РобинсънМоже би няма да е съвсем честно да запомним тази велика актриса най-вече с ролята ѝ на „по-възрастната жена, след като по време на снимките на „Абсолвентът“ те е само на 35 и е едва с шест години по-голяма от младоликия Дъстин Хофман. Няма друга роля в кариерата ѝ, която така съвършено да ѝ приляга. За нас, зрителите, тя е най-вече неостаряващата съблазнителка…

Запомняща се реплика: “ Би ли искал да те съблазня?“.

ДАС


Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
„Woman Walks Ahead“ с Джесика Частейн тръгва по екраните в САЩ
ФИЛМ
23.10.2017, 10:23  |   синефиш.бг
Силвия Хукс в продължението на „Момичето с татуирания дракон“
ФИЛМ
23.10.2017, 10:03  |   синефиш.бг
Плакат за втори сезон „Stranger Things“
ФИЛМ
23.10.2017, 09:20  |   синефиш.бг
Броени дни до осмия София Индипендънт Филм Фестивал
ФИЛМ
20.10.2017, 15:13  |   Press Release
12-те дни на кино-литературни вълнения на CineLibri 2017 са към своя край
ФИЛМ
20.10.2017, 14:38  |   Press Release
Нов плакат от „Формата на водата“
ФИЛМ
20.10.2017, 11:01  |   синефиш.бг
Марго Роби в първи тийзър-трейлър на „Аз, Тоня“
ФИЛМ
20.10.2017, 10:01  |   синефиш.бг
Дебютен трейлър на „12 Strong“ с Крис Хемсуърт
ФИЛМ
20.10.2017, 09:36  |   синефиш.бг
Cinefish.bg

 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg