Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари
Cinefish.bg

фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари

26.01.2021, 12:54  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Поради огромния зрителски интерес 13-ото издание на фестивала Sofia MENAR ще продължи до 7 февруари на платформата Neterra TV+. Почитателите на киното от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка имат възможността да се насладят на 30 пълнометражни и 12 късометражни филма включени в програмата. Всички абонаменти за фестивала остават активни до 7 февруари. Зрителите имат възможността да изберат между три варианта за достъп: 3 филма за 10 лв., 10 филма за 20 лв. или абонамент от 30 лв., с който могат да се гледат всички филми от фестивала.

Първото онлайн издание на фестивала събира хиляди зрители пред екраните от 15 януари. За първи път филмите от селекцията са достъпни от всички краища на България, което води до многократно увеличаване на аудиторията.

Като фаворити на българската публика се оформят най-гледаният ирански филм за изминалата година „Едва 6 милиона и половина”, изключително оригиналната немска комедия „Разпит по съседски”, мащабният проект на Ян Артюс-Бертран „Човек”, приказната турска история „Писма на съдбата”, остроумната черна комедия „На косъм от сцената” и драматичната история с неочакван обрат „Язовецът”.

На огромен интерес се радват и документалните истории от различни региони на фестивала като „Крилете на Киргизстан” за живота на номадите в подножието на Тяншан, „Пънк завинаги” представящ ъндърграунд сцената на Мароко и „Между стената и света” за приклченията на младеж, който решава да обиколи света с един от най-ограничаващите паспорти – палестинския.

Абонаментите за фестивала Sofia MENAR са налични на https://neterra.tv/festival/menarfest

Sofia MENAR Film Festival се организира от “Позор” и запознава българската публика с културата и традициите на ислямския свят. Програмата на Sofia MENAR Film Festival представя най-доброто от игралното, документалното и късометражното кино на Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка, като традиционно включва и специално подбрани тематични събития, свързани с държавите от този регион, както и с обичаите на етническите групи, които обитават земите им. Фестивалът е основан през 2009 година.
Neterra TV+ е нова българска онлайн платформа, в която всички киномани могат да наемат или да закупят за гледане най-новите и качествени български филми, чужди заглавия, събития на живо и друго авторско съдържание. Платформата е част от Neterra.TV, която вече 15 години предоставя на сънародниците в чужбина достъп до най-гледаните български телевизионни канали, филми, предавания и музикални клипове във високо качество за целия свят. Каталогът на https://neterra.tv/plus е достъпен без необходимост от абонамент и се обновява непрекъснато.

Cinefish.bg ПОСЛЕДНИ НОВИНИ  
За първи път в новия сезон на риалити формата Big Brother ще изгони едновременно двама Съквартиранти
ТВ
09.12.2013, 13:54  |   Press Release
Програмни акценти през януари 2014 по CBS Drama
ТВ
09.12.2013, 11:55  |   Press Release
ХОТ ДОК - документални предизвикателства в Дома на киното
ГОРЕЩА ТЕМА
09.12.2013, 11:47  |   Press Release
Компанията Уолт Дисни ще разпространява бъдещите филми от поредицата “Индиана Джоунс”
ФИЛМ
09.12.2013, 11:32  |   синефиш.бг
Предстои четвъртото издание на филмовия онлайн фестивал “My French Film Festival”
ФИЛМ
09.12.2013, 11:19  |   синефиш.бг
История за Ромео и Жулиета в премиерния сериал на Диема Фемили – „Момичето, което обичах”
ТВ
09.12.2013, 10:49  |   Press Release
15 снимки от филми, в които оръжията са заменени с вдигнати палци
ГОРЕЩА ТЕМА
06.12.2013, 16:33  |   синефиш.бг
Discovery Networks International почита живота на Нелсън Мандела във филма „Животът на Мандела”
ТВ
06.12.2013, 15:31  |   Press Release
Cinefish.bg

 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg