Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Филми »

Конан варварина

Екипът - Конан варварина / информация за филма

Conan The Barbarian 2011
ЗА ФИЛМА ГАЛЕРИЯ ТРЕЙЛЪРИ АКТЬОРИТЕ И ЕКИПА НОВИНИ ОЩЕ ЗА ФИЛМА МНЕНИЯ

Екипът

19.8.2011  |   синефиш.бг
МАРКЪС НИСПЕЛ (режисьор) печели множество награди за своите рекламни и музикални клипове. С този талант, той режисира неотдавна игралният филм ПЕТЪК 13-ТИ, който счупи всички рекорди в боксофиса за приходи в първия уикенд на филм на ужасите.
Ниспел режисира и филма ПРЕДВОДИТЕЛЯТ, който разработва и копродуцира с продуцента Майк Медавой от Phoenix Pictures, разпространен от 20th Century Fox през 2007 година.
Дебютът на Ниспел в игралното кино е през 2003 година с ТЕКСАСКО КЛАНЕ за New Line Cinema, който събира над 100 милиона долара боксофис и е най-печелившият филм на годината.
Родом от Германия, Ниспел започва кариерата си в рекламния бизнес като арт-режисьор за Young & Rubicam във Франкфурт. Той пристига в САЩ през 1984 година с пълна стипендия Фулбрайт и прави режисьорския си дебют през 1989 година с поредица от музикални видеоклипове.
До днес Ниспел е режисирал над 1000 рекламни и музикални клипа. Сред комерсиалните му клиенти са Кока Кола, Кодак, Ливайс, Лореал, Мерцедес, Найки, Пепси, Showtime, UPS, както и MTV, ABC, CBS и NBC.
Музикалните му видеоклипове включват 15 песни, оглавили класациите, както и няколко пробива, за творци като Спайс Гърлс, Симпли Ред, Пъф Деди, Буш, Ноу Даут, Фюджийс, Джордж Майкъл, Джанет Джаксън, Елтън Джон, Били Джоуел, Арета Франклин, Шер, Марая Кери, Кей Ди Ланг, Тони Бенет, Ел Ел Куул Джей, Брайън Адамс и Глория Естефан.
Работата му носи 12 номинации за музикалните награди на MTV, от които печели четири, включително най-добър европейски видеоклип за Killer/Papa was a Rolling Stone на Джордж Майкъл през 1993 година.

ТОМАС ДИЙН ДОНЪЛИ (сценарист) е израснал в Сейривил, Ню Джърси като Джон Бон Джови. Той получава бакалавърска степен за кино и сценарии от Vassar College, и магистърска степен от Университета на Южна Калифорния.
През 2002 година Том се събира с колегата си от университета Джошуа Опенхаймер, за да напишат двучасовата пилотна серия Thoughtcrimes за USA Network. През следващата година биват филмирани два сценария на дуото – САХАРА с Матю Макконъхи и Пенелъпи Крус, и СКОК ВЪВ ВРЕМЕТО със сър Бен Кингсли, Ед Бърнс и Катрин Маккормак.
Тази година ще бъде премиерата на независимия филм Dylan Dog: Dead of Night с Брандън Рут и Сам Хънтингтън по популярния италиански комикс.
Сред бъдещите проекти на двамата са Uncharted: Drake’s Fortune по популярната видеоигра, адаптацията по класическия комикс Doctor Strange и адаптацията по фантастичната манга Voltron.
Том живее в Лос Анжелис със съпругата си Мойра и двете им деца Ейдън и Солеа.

ДЖОШУА ОПЕНХАЙМЪР (сценарист) е роден в Ню Йорк и израснал в Уестчестър. Той изучава кино и театър в университета Нортуестърн.
Джош се събира с колегата си от Университета на Южна Калифорния Томас Дийн Донъли през 2002 година, за да напишат двучасовата пилотна серия Thoughtcrimes с Нави Рават, Джо Фланигън и Питър Хортън за USA Network. През следващата година биват филмирани два сценария на дуото. Първият е САХАРА с Матю Макконъхи и Пенелъпи Крус, а вторият е СКОК ВЪВ ВРЕМЕТО със сър Бен Кингсли, Ед Бърнс и Катрин Маккормак.
Тази година ще бъде премиерата на независимия филм Dylan Dog: Dead of Night с Брандън Рут и Сам Хънтингтън по популярния италиански комикс.
Сред бъдещите проекти на двамата са Uncharted: Drake’s Fortune по популярната видеоигра, адаптацията по класическия комикс Doctor Strange и адаптацията по фантастичната манга Voltron.
Джошуа живее в Лос Анжелис със съпругата си Луси и двете им дъщери Оливия и Джулиана.

ШОН ХУД (сценарист) е известен сценарист на филми на ужасите, а напоследък и на приключенски екшъни.
Худ завършва университета Браун с две специалности – математика и визуални изкуства – след което работи няколко години в Холивуд като асистент по реквизита и арт-режисьор за филмови творци като Джеймс Камерън, Дейвид Финчър и Дейвид Линч.
Той продава първият си сценарий на MTV Films през 2000 година и впоследствие подписва договор с Dimension Films, който включва нови версии на филми като ХЕЛОУИН: ВЪЗКРЕСЯВАНЕТО. Напоследък той е автор на сценарии на екшън филми като ХЕРКУЛЕС за продуцента Ави Лърнър, фантастиката SUBTERRANEAN, и КОНАН ВАРВАРИНА за режисьора Маркъс Ниспел.
В момента Худ преподава писане на сценарии в USC School of Cinematic Arts.

РОБЪРТ ХАУЪРД (създател на героя Конан) е един от най-велики писатели на своето време. Той е считан за създател на жанра "меч и магия", който е най-известен с героя Конан Варварина. Въпреки кратката си кариера – Хауърд умира на 30 години след само 12 години като писател – той написва над 800 разказа и поеми. Пробивът му идва през 30-те години, когато списание Weird Tales започва да публикува произведенията му, отвеждащи читателите до древната Атлантида, северноафриканската пустиня по време на Първата световна война, тайни опиумни дупки в мрачни улички и бойните полета на северна Британия по време на римското нашествие.
Сред другите вечни герои на Хауърд са Къл, Соломон Кейн и Бран Мак Морн.

ФРЕДРИК МАЛМБЕРГ (продуцент) е съосновател на Paradox Entertainment през 1999 година. Той е президент на компанията и пряко ръководи филмовия отдел като продуцент. Малмберг осъществява покупката на Конан Варварина и библиотеката на Робърт Хауърд от Paradox Entertainment и продължава да експлоатира тази собственост чрез различни медии и лицензиране.
Преди Paradox Entertainment, Малмберг е бил основател и президент на Target Games 19 години. Там той е разработвал множество успешни международни марки в различни категории, сред които Mutant Chronicles, Chronopia и Kult.

БОАЗ ДЕЙВИДСЪН (продуцент) плодовит творец, който е продуцирал над 75 игрални филма, автор е на над 30 сценария и режисьор на над 40 филма. Сред тях са СЛАДОЛЕД НА КЛЕЧКА, В ТЪРСЕНЕ НА ЛОЛА, ИЗВЪН ЗАКОНА, SOLAR FORCE, САЛСА, GOING BANANAS, DUTCH TREAT и ПОСЛЕДНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ДЕВСТВЕНИК.
Роден в Тел Авив, Дейвидсън започва сътрудничеството си с Nu Image/Millennium през 1995 година. В момента той е шеф на продукцията в компанията.

След като завършва Университета на Южна Калифорния със степен по бизнес администрация, ДЖОРДЖ ФЪРЛА (продуцент) започва кариерата си в Cantor Fitzgerald and Company. Там той работи като търговец на ценни книжа от 1982 до 1985 година. След това Фърла работи три години в Jones and Associates на същата позиция.
През 1988 година Фърла напуска Jones and Associates, за да ръководи собствен фонд. 10 години по-късно, той създава филмова продукционна компания със своя партньор Рандъл Емет. Фърла и Емет си поделят отговорността и при разработването на проектите, и при финансирането им.
Emmett/Furla Films са продуцирали голям брой филми, сред които РАМБО, 16 ПРЕСЕЧКИ, КАПАН и ПРАВЕДНО УБИЙСТВО.

ДАНИ ЛЪРНЪР (продуцент) е роден в Израел, а кариерата му в индустрията започва със разпространението на филми. Той става мениджър на верига киносалони, а впоследствие се насочва към създаването на филми, присъединявайки се към Nu World Productions през 1986 година. Оттогава той е продуцирал над 70 филм, заснети в ЮАР, Намибия, Израел, Мексико, България, Канада и САЩ. През 2003 година той основава Tosca Pictures със своя дългогодишен приятел Лес Уелдън.
Двамата впоследствие завършват филма УДОБНА МИШЕНА с Дийн Кокрън и Тод Дженсън в България. Сред другите му филми като режисьор са TRAITOR'S HEART с Брайън Дженезе (1999), SHARK ZONE с Дийн Кокрън (2003), последван от RAGING SHARKS през 2005 година, на който той е сценарист, режисьор и продуцент. Същата година той работи и по ЩЕ УМРЕШ ДНЕС със Стивън Сегал.

ЛЕС УЕЛДЪН (продуцент) е сценарист и продуцент, чиято разнородна филмография включва екшъни, трилъри и комедии. Сред участниците в неговите филми са Жан-Клод Ван Дам, Стивън Сегал, Долф Лундгрен, Чарлтън Хестън и други. Неговите сценарии се развиват в седем страни на пет континента, сред които САЩ, Канада, Англия, Израел, Хонг Конг, Венецуела и България. Роден и израснал в Бразилия, на 12 години Лес печели Панамериканския конкурс за млади писатели. На 17 години, първият му разказ е публикуван в списание Sandstone.
Лес учи в Университета на Южна Калифорния, където завършва бизнес администрация. Впоследствие Лес е нает да напише два филма за Sony Studios. След това той започва да пише за сериала Dangerous Curves на CBS. Сред последните му филми са отлично приетият ДВОЙНИК, за който Ван Дам получава номинация за най-добър актьор на наградите DVD Premiere, ТАЙНИ ПЛАНОВЕ с Долф Лундгрен и ОРДЕНЪТ, където отново работи с Ван Дам.
Лес основава компанията Tosca Pictures със своя партньор Дани Лърнър. Първият им проект УДОБНА МИШЕНА е написан от Лес и режисиран от Дани. Двамата правят същото и с фантастичния екшън RAGING SHARKS.
Лес Уелдън е и продуцент на филми, сред които хитът на Силвестър Сталоун THE EXPENDABLES: НЕПОБЕДИМИТЕ, TRAIN с Тора Бърч и КОРПОРАЦИЯ ВОЙНА с Джон Кюсак, Бен Кингсли, Мариса Томей и Хилъри Дъф.

ТОМАС КЛОС (оператор) е един от най-търсените оператори за кинофилми, рекламни и музикални видеоклипове. Той започва кариерата си, когато близък приятел в рекламния бизнес го моли да заснеме реклама за Амнести Интернешънъл. Без предварително обучение, но с увереност и естествен талант, Томас взима камерата и неговата кинематография бързо му печели признание и уважение. Не след дълго, той работи на пълен работен ден по реклами и за германски телевизии.
Креативното разнообразие на американския пазар го отвежда в САЩ през 1989 година, където той започва работа по музикални видеоклипове. Неговите умения изразяват естествената природа на таланти като Мадона, Лени Кравиц и Дженифър Лопес.
През 1994 година Томас добавя и игрални филми към своето портфолио с PONTIAC MOON на режисьора Питър Медак с Тед Дансън. Следват впечатляващият FEAR с Марк Уолбърг и Рийз Уидърспуун, романтичният трилър PALMETTO с Уди Харелсън и Елизабет Шу, и ШОУТО ЗАПОЧВА с Робърт Де Ниро и Еди Мърфи. Освен КОНАН ВАРВАРИНА, Томас е работил с Маркъс Ниспел и по множество рекламни клипове през годините.
Томас е израснал във Виена, на границата на Желязната завеса през 60-те години, трети син на известен фотограф. Със своите двама по-големи братя и по-малка сестра, те носят калъфи с фотоапарати и триножници на най-важните политически събирания, като водещи новини от Кенеди до Хрушчов са сред най-живите им детски спомени.

 
 
[+] Cinefish.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
40/100
 
Cinefish.bg
[+] movies.bg
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Антон Терзиев
[+] в-к 168 часа
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
70/100
 
Велин Манов
[+] Operationkino.net
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
 
Димитър Дринов
[+] в-к Новинар
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Димитър Николов
[+] Хоризонт - БНР
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
60/100
 
Жени Монева
Среден резултат: 58/100

 
Cinefish.bg Cinefish.bg