Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми "Толкова много любов" открива 19-ия Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"

Толкова много любов открива 19-ия Международен филмов фестивал Любовта е лудост
С филма "Толкова много любов" на френския режисьор Клод Льолуш започва 19-ият Международен филмов фестивал "Любовта е лудост".
Cinefish.bg

Филми
"Толкова много любов" открива 19-ия Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"

26.08.2011, 16:52  |   Видяна: 2542  |   club.bg  |   ФИЛМ
С филма "Толкова много любов" на френския режисьор Клод Льолуш започва 19-ият Международен филмов фестивал "Любовта е лудост". Официалното откриване е тази вечер във Фестивалния и конгресен център във Варна.

С филма "Толкова много любов" на френския режисьор Клод Льолуш започва 19-ият Международен филмов фестивал "Любовта е лудост". Официалното откриване е тази вечер във Фестивалния и конгресен център във Варна.В афиша на кинофорума, който ще продължи до 1 септември, са 57 филма с участието на близо 20 страни, тъй като повечето заглавия са копродукции.

"Корави старчета" на режисьора Пламен Масларов е българският филм в конкурсната програма от 12 заглавия от Русия, Унгария, Франция, САЩ, Турция, Казахстан, Германия, Полша, Иран.

Режисьорът Иван Павлов е председател на международното жури, в което са още актрисите Весела Казакова и Хенгаме Газиани от Иран, отличена с наградата за женска роля преди две години на "Любовта е лудост". Зрителите ще могат да я гледат във филма "Пауни без пера" в съпътстващата програма на тазгодишния фестивал.

Тази година - извън конкурса - с българско участие са "Седем дни в рая" на Таня Богомилова, копродукция с Великобритания, "И нямаше по-добър брат" (Русия-Азербайджан-България) на Мурат Ибрахимбеков и "Отлъчването" на американския режисьор Майкъл Ландън - младши, сниман от оператора Христо Бакалов, който живее в САЩ.

За първи път на фестивала - в конкурса, ще бъде показан индийски филм - "нетипичен" по думите на Грозев - "Две пари за слънцето, четири - за дъжда".

Артфилми от Италия, Белгия и Холандия, участвали с успех на много фестивали, ще представи Международният филмов фестивал на Умбрия, който се организира в Терни /Италия/ от шест години. Очакват се гости от Унгария, Русия, Сърбия, Италия, Азербайджан. Партньори на фестивала са Българската национална филмотека, културните центрове на Германия, Русия, Иран, посолството на Казахстан. БТА
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg