Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми —пециалното фестивално събитие в ден€ на »рланди€ е представ€нето на ДЋегенда за вълцитеУ в кино ДЋюмиерУ Ц не пропускайте!

—пециалното фестивално събитие в ден€ на »рланди€ е представ€нето на ДЋегенда за вълцитеУ в кино ДЋюмиерУ Ц не пропускайте!
Cinefish.bg

“еми
—пециалното фестивално събитие в ден€ на »рланди€ е представ€нето на ДЋегенда за вълцитеУ в кино ДЋюмиерУ Ц не пропускайте!

17.03.2021, 14:48  |   ¬ид€на: 38661  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
“радици€та повел€ва в програмата на —‘‘ да присъстват анимационни творби, които са привлекли погледите на киноспециалистите – една от т€х е Ћегенда за вълците - филм, който преди дни получи сво€та номинаци€ за „ќскар“. ”влекателното рисувано приключение ще бъде представено пред публиката от негови€ сценарист ”ил  олинс – ето какво сподели той за филма:

—пециалното фестивално събитие в ден€ на »рланди€ е представ€нето на ДЋегенда за вълцитеУ в кино ДЋюмиерУ Ц не пропускайте!

„ƒобре дошли в »рланди€, в ƒунегард, на северозападни€ бр€г. јз съм ”ил  олинс и съм сценарист на „Ћегенда за вълците“, а преди това и на „ѕесен за морето“. —помн€м си, че когато започнах работа по „Ћегенда за вълците“, беше месец март 2013. ќт тогава до сега са минали осем години, ¬ началото съществуваше само иде€та на режисьорите “ом ћур и –ос —тюарт. “ом тъкмо приключваше работа по „ѕесен за морето“ и мислеше за следващ филм; и също като в „ѕесен за морето“ и „“айната на  елтската книга“ преди това, той се ровеше в местни легенди и митове. »збра един и се фокусира върху него, за да развие сво€та иде€.
 
√олеми€т проблем беше каква да бъде истори€та. »маше прекрасна иде€ - действието да се развива през 1650 година в »рланди€, в истински исторически момент, когато лордът-протектор ќливър  ромуел е ангажиран с втората гражданска война в јнгли€ и в същото време започва инвази€ в »рланди€; той води кампани€ на територи€та на »рланди€, в ко€то заселва свои хора и печели местните феодали на сво€ страна. —треми се да индустриализира зем€та, да € усвои, а по това време »рланди€ е пълна с гори и има много вълци в т€х. ≈дна от неговите идеи за населване на тези земи е изсичането на горите. Ќо когато изсичаш горите, унищожаваш естествената среда на вълците, храната и територи€та им и се получава естествен конфликт, защото изведнъж вълците н€мат ресурси, с които да се хран€т, а фермерите имат нужда от повече зем€ за своите ниви и ферми. “ова се превърна в прекрасна рамка за „Ћегенда за вълците“.

 
“огава се роди и страхотната иде€ за ловец на вълци, който се съюз€ва с последната глутница вълци в »рланди€. “ой отива при т€х с детето си.  огато замисл€хме истори€та, –обин, главни€т герой във филма, беше момче, ставаше дума за баща и син. Ќо след като развихме истори€та, открихме, че ще бъде много по-завлад€ваща, ако –обин е момиче. »зведнъж се оказа, че работим по много по-вълнуващ сюжет.
 
ƒругата нишка във филмовата истори€ е едно местно предание от югоизточната част на страната, за вълците от ¬асри, и става дума за хора, които могат да се превръщат във вълци и да общуват с глутниците. “ова ни се стори интригуващо - какво ще стане, ако този ловец, който отива с дъщер€ си да избие вълците, се срещне с един от тези хора. “ака се роди тази доста любопитна истори€.
 
ѕрекарахме следващите седем години, в мо€ случай са пет, в работа по сценари€, още и още чернови, и с напредването на истори€та се включваха още и още хора, сториборд-артисти, монтажисти, консултанти – и накра€ се оказа, че имаме прекрасен филм, с неверо€тна музика и великолепни актьорски гласове, и съм ужасно горд със завършени€ филм. ћисл€, че е гол€мо постижение! ƒано ви хареса!“

ази истори€ е за едно магическо при€телство, родило се в далечни€ 17-и век. ћладата –обин и нейни€т баща, ловецът на вълци Ѕил, пристигат от јнгли€, за да прогон€т вълците от местната гора. ¬ъпреки че ѝ е забранено да напуска града, –обин се промъква, за да проучи омагьосаната гора. “ам се запознава с ћеб - диво момиче, отгледано от вълци. „рез тайна трансформаци€ –обин се превръща в създание, което баща ѝ е изпратен да унищожи. Ќастъпва време за последната битка между глутницата вълци и жителите на града…

»нтересен факт е, че гол€ма част от впечатл€ващата музика във филма е записана в ѕърво студио на ЅЌ– в —офи€.
 
√ледайте филма ƒЌ≈— – 17 март, от 18:30 часа, в кино „Ћюмиер“. „Ћегенда за вълците“ ще бъде представен Ћ»„Ќќ от негови€ сценарист ”ил  олинс!
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg