Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми София Филм Фест гостува на Луковит!

София Филм Фест гостува на Луковит!
София Филм Фест гостува на Луковит!
Cinefish.bg

Теми
София Филм Фест гостува на Луковит!

23.08.2023, 15:34  |   Видяна: 539  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
КИНО в народно читалище „Съзнание 1895“
на 1 и 2 септември 2023


Пътешествията на София Филм Фест в различни населени места на България продължават и през септември – съвместно с Община Луковит сме подготвили селекция от три филма, които ще представим на 1 и 2 септември в народно читалище „Съзнание 1895“.

ВХОД - С В О Б О Д Е Н!

„София Филм Фест в Луковит“ се реализира като част от проекта „Операция Кино на път 2023“ с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas и Национален фонд „Култура“.Първият филм в програмата е на 1 септември (петък) от 18:00 часа „РЕЙНСКО ЗЛАТО“, най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин. Съдбата на Хатар, един от най-прочутите рапъри в целия немскоговорящ свят, издал шест студийни албума, продадени в многохиляден тираж, е в основата на най-новата филмова история, разказана от Фатих Акин, по мотиви на автобиографичния роман на рапъра „Всичко или нищо: Светът ни принадлежи“ („All or nothing: We say the world belongs to you“). Емигрантският живот в Германия предлага много възможности, но и препятствия – Живар Хаджаби се издига от дребен престъпник до сериозен дилър на наркотици. След изчезването на една пратка, прочутият обир на злато е организиран с цел изчистване дълговете към картела…На 2 септември (събота), от 15:00 часа каним децата и техните родители на експедиция към… Северния полюс с филма на норвежката режисьорка Кайса Нес – „ТИТИНА“. Тази чудесна анимационна история разказва за едно легендарно куче и неговия стопанин Умберто Нобиле, инженер на дирижабли от началото на ХХ век. Копродукцията между Норвегия и Белгия е вдъхновена от реалните събития от преди век – прочутият изследовател Роалд Амундсен се свързва с Нобиле и му поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Италианският любител на приключения взима със себе си Титина и се присъединява към експедицията, запътила се към едно от най-интригуващите, неизследвани кътчета на Земята. Походът е успешен, а тази авантюра е пресъздадена през погледа на знаменитото куче Титина. Филмът е озвучен на български език и е изключително подходящ за деца и техните родители!

*
Вторият фестивален ден – събота, 2 септември – ще завърши с прожекция от 19:00 часа на творбата на Вим Вендерс „ПОТАПЯНЕ“ – филмът, който откри 65-ия филмов фестивал в Сан Себастиан. Това е любовна история, която отвежда зрителя в напълно различните светове на двамата главни герои Даниел Флиндърс и Джеймс Мор – в ролите са великолепните Алисия Викандер и Джеймс Макавой. В стая без прозорци на африканското крайбрежие, англичанинът Джеймс Мор е пленник на джихадисти. Представяйки се за експерт по състоянието на водните запаси, той отразява активността на Ал-Кайда в околността. След залавянето му е инсценирана екзекуция и Джеймс е отведен в Сомалия. На хиляди километри от там, в морето край Гренландия, Даниел Флиндърс се подготвя за потапяне в морските дълбини. Тя е биоматематик, обсебена от живота в най-големите морски дълбини. Киноразказът връща зрителя във времето до предишната Коледа, когато двамата герои се срещат случайно в хотел на атлантическото крайбрежие и се влюбват един в друг...

* * *
„София Филм Фест в Луковит“ е част от мащабния кинопроект, който екипът на Арт Фест разработва и реализира от 2009 година. Той включва международния кинофестивал „София Филм Фест” с издания в София, Бургас,  Пловдив и Варна, регионалните издания на СФФ – в над 20 града, които бяха реализирани като част от международния проект „Операция Кино”, и младежкото издание на фестивала – „СФФ за учащи”. Фестивалите на път са част от проекта „Операция Кино на път 2023“ с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas и Национален фонд „Култура“.


Очакваме Ви на КИНО !  

Вход – С В О Б О Д Е Н !

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg