Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Силвия Петкова - Артист

Артист - Силвия Петкова, Silvia Petkova

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
8
Гласувай:
Среден резултат: 89/100

Силвия Петкова - Артист

Silvia Petkova
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
01.04.2020  |   синефиш.бгСилвия Петкова е родена на 07.07.1987 г. в София – актриса.

Силвия Петкова е сред най-обичаните, позитивни и харизматични актриси от младото поколение в театъра и киното. Завършва 13 СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и както споделя в редица интервюта още от гимназията Петкова мечтае за театралната сцена. През 2006 г. е приета специалност актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Здравко Митков.

В тайните на актьорската професия навлиза заедно с Бойко Кръстанов, Гергана Плетньова, Лиляна Шомова, Радослав Йорданов и др. Въпреки не леките четири години на обучение и трудностите през които преминава, при дипломирането си Силвия Петкова е удостоена с наградата на Академията за „Най-най-най“ за випуск 2010, която се връчва на фаворитите сред завършващите студенти от колегите си. Професионалният и дебют е с ролята на Жената в постановката „За мишките и хората“ по Стайнбек, режисьор Асен Блатечки в Общински драматичен театър „Боян Дановски“ - Перник. През 2011 г. става част от трупата на Театър „София“.

На телевизионната аудитория е позната с ролята си на романтичната и стеснителна учителка по литература г-жа Димитрова в сериала „Революция Z“ излъчван по БТВ. Снимала се е във филмите „Огън и вода“ (2008), „HDSP – Hunting down small predators“ (2010), „Dust“ (2010), „The Joy & Sorrow of The Body“ (2012), „Жълто куче“ (2013) и др.

Театрални роли: Жената в „За мишките и хората“ по Стайнбек, Студентката в „Пясъчен пъзел“ от Я. Добрева, Пипи в „Пипи Дългото чорапче“ по А. Линдгрен, Розалина в „Напразни усилия на любовта“ от У. Шекспир, Жената в „Сватбата на дребния буржоа“ от Б. Брехт, Исмена в „Антигона“ от Ж. Ануи и др.
Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Юли
1. Дани Лърнър
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg