Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Ще бъде ли заснет третия филм от поредицата “Досиетата Х”?

Ще бъде ли заснет третия филм от поредицата “Досиетата Х”?
Ще бъде ли заснет третия филм от поредицата “Досиетата Х”?
Cinefish.bg

Филми
Ще бъде ли заснет третия филм от поредицата “Досиетата Х”?

19.07.2013, 10:41  |   Видяна: 2179  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Въпросът дали ще бъде направен трети филм от поредицата “Досиетата Х” се дискутира от момента в който Дейвид Духовни заяви, че “има надежда” култовите герои Фокс Мълдър и Дейна Скъли да се появят отново на големия екран. Казаното от Духовни бе цитирано от медиите в края на 2010-та година и въпреки че втората част от филмовата поредица, “Досиетата Х: Искам да повярвам”, не се превърна в очаквания бокс офис хит от студиото 20th Century Fox не изключиха възможността да бъде заснет още един филм.

Ще бъде ли заснет третия филм от поредицата “Досиетата Х”?През 2012-та година сценарист-продуцента на франчайза Франк Спотниц оповести, че “на всяка цена” трябва да бъде направена още една част, тъй като по думите му историята за извънземните (която бе движещата сила в телевизионните серии и първия филм) не е приключена и все още има какво да се покаже.

Въпреки желанието на актьорите и екипа от 20th Century Fox отказваха да коментират публично въпроса и според слуховете началството на студиото е отказало да отпусне средства за направата на “Досиетата Х 3”.

През изминалата една година не се разкриваше никаква официална информация за проекта, но преди броени часове, по време на протичащия в момента комиксов и филмов фестивал “Комик-Кон”, звездата от поредицата Джилиън Андерсън и продуцента Крис Картър зарадваха феновете като заявиха, че все още имат намерение да направят филма.

Андерсън отхвърли възможността телевизионните серии да бъдат продължени, но за сметка на това изрази желание да участва в третия пълнометражен филм:

“Истината е, че сериал с подобен сюжет може да бъде правен постоянно. Има толкова много страхотни идеи и възможности, които могат да се разгледат. Но смятам, че ние приключихме. Може в бъдеще някой друг да заеме мястото ни. Не правим планове за нови серии, но ще бъде страхотно ако направим нов филм. Това е нещо, което искам да се превърне в реалност.”

От своя страна Крис Картър заяви:

“Трябва да се постараем за да развълнуваме хората от студиото. Те трябва да имат причина за да кажат, “Добре, започвайте да снимате”. Това не е лесна работа, но от друга страна е много вълнуващо. В момента работим в тази насока.  Винаги съм смятал, че пак ще се съберем на снимачната площадка и отново ще се потопим в този свят. Има желание от страна на актьорите и екипа и вярвам, че ще ни се отдаде възможност да направим третия филм.”

Картър не уточни в какъв стадий са преговорите с 20th Century Fox и не разкри дали има график за снимки. Все пак казаното от него и Джилиън Андерсън е добра новина за феновете на “Досиетата Х” и имайки предвид голямата популярност на сериала в целия свят предвижданията на наблюдателите са, че в близките няколко години третия филм ще бъде заснет.

Единственото, което се очаква в момента е официално потвърждение от 20th Century Fox, че “Досиетата Х 3” е получил зелена светлина за снимки.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg