Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Семейните връзки на екран и в живота

Семейните връзки на екран и в живота
Семейните връзки на екран и в живота
Cinefish.bg

Теми
Семейните връзки на екран и в живота

21.04.2017, 10:17  |   Видяна: 2132  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Братя и сестри, майки и синове, бащи и дъщери – холивудският звезден статус понякога не е само плод на дългогодишни опити да се пробие в бизнеса, а си е чиста проба ДНК. Истината обаче е, че не достатъчно да имаш известни родственици, за да си успешен в Меката на киното, макар че това несъмнено помага. Ето няколко примера за това как семейните връзки се отразяват положително на крайния филмов резултат.

Тейтъм О'Нийл и Раян О‘Нийл в „Хартиена Луна“Раян О‘Нийл се появява на екран с дъщеря си Тейтъм във филма от 1973 г. „Хартиена Луна“. Семейният отбор се справя доста добре със сложната динамика на персонажите на екрана и едва десетгодишната тогава актриса печели Оскар за поддържаща роля.

Джейк Джилънхол и Маги Джилънхол в „Дони Дарко“Годината е 2001 и култовият филм събира на снимачната площадка две бъдещи филмови звезди, които в живота са брат и сестра. Джейк в избран да играе главната роля, трябва да се превъплъти в този легендарен образ, докато Маги играе именно неговата по-голяма сестра Елизабет.   

Хенри Фонда и Джейн Фонда в „На златното езеро“Макар тези баща и дъщеря да са с дълги и успешни кариери и общо взето имат статус на легенди в Холивуд, те се срещат за първи път на екран чак през 1981 г. в драмата „На златното езеро“, където по ирония на съдбата са също баща и дъщеря. Хенри печели Оскар за ролята, но е твърде болен, за да отиде на церемонията, затова на сцената се качва Джейн.

Мартин Шийн и Чарли Шийн в „Уолстрийт“В легендарния филм Мартин Шийн изигра незабравимия Карл Фокс. До него на екрана му партнираше синът му Чарли - преди да стане известен повече с извънбрачните си похождения, отколкото с актьорските си умения. Годината е 1987.

Джон Кюсак и Джоун Кюсак в „War, Inc.“Тези двама брат и сестра неведнъж са се появявали заедно на малкия и големия екран. Последното им професионално сътрудничество е от 2008 г. във филма „War, Inc.“, в който изиграха Бранд Хаузер и Марша Дилън.

Анджелина Джоли и Джон Войт в „Лара Крофт: Томб Рейдър“Отношенията в живота на тези елитни кинозвезди винаги са били противоречиви, но не и на снимачната площадка. В този популярен екшън, базиран на компютърна игра, те респективно също играят баща и дъщеря – тя е Лара Крофт, а той Лорд Ричърд Крофт.

Уил Смит и Джейдън Смит в „The Pursuit of Happyness“Уил Смит въобще не се колебае, когато трябва да избере кой да изиграе така важната роля на малкото дете в незабравимата драма „The Pursuit of Happyness“. Синът му Джейдън има всички необходими качества да взриви публиката с емоционалното си изпълнение и го прави. И баща му не съжалява за избора си.

Мейми Гъмър и Мерил Стрийп в „Рики и Светкавицата“Ако майката ти е Мерил Стрийп, сигурно би било много трудно да се престрашиш да се появиш редом до нея на екран. С много хъс Мейми Гъмър играе депресираната дъщеря на Мерил в този музикален филм и безцеремонно ни убеждава, че крушата не пада по-далеч от дървото.

Брус Уилис и Ръмър Уилис в „Hostage“Вечният екшън герой Брус Уилис има дъщеря от брака си с актрисата Деми Мур и тя се казва Ръмър. С такива родители и с всичките драми в техните отделни животи, тя не би могла да стане нищо друго, осен актриса. Брус съвсем по бащински осигурява филмовия старт на дъщеря си с лентата „Hostage“, в която се снимат заедно.

Кейси Афлек и Бен Афлек в „Добрият Уил Хънтинг“Едва ли ще си спомните участието по-малкия брат на Бен Афлек в този филм, за който той спечели Оскар за сценарий, заедно с Мат Деймън. Факт е, че двамата винаги са били много близки, а ролята на Кейси в този филм е малка, но запомняща се.
 
Гуинет Полтроу и Блайт Данър в „Силвия“Те са майка и дъщеря, и имат дълги и успешни кариери в киното. Блайт се появява често и на малкия екран – в главни и епизодични роли. Съдбата ги среща на снимачната площадка през 2003 г. в биографичния филм за Силвия Плат – „Силвия“. В него Гуинет играе великата поетеса, а Блайт – нейната майка Аурелия.

Колин Ханкс и Том Ханкс в „The Great Buck Howard“Колин е много уважаван актьор в Холивуд и никога не е разчитал на ходатайството на легендарния си баща, за да сдобие с дадена роля. Кастинг режисьорът ги събира, за изиграят респективно баща и син – Трой Гейбъл и Мистър Гейбъл в лентата от 2008 г. -  „The Great Buck Howard“

ДАС


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg