Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Селекция от късометражни филми на Кинематограф

Селекция от късометражни филми на Кинематограф
Селекция от късометражни филми на Кинематограф
Cinefish.bg

Филми
Селекция от късометражни филми на Кинематограф

18.03.2022, 17:04  |   Видяна: 1079  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
На 30 март в Cine Grand Park Center ще се излъчи специална селекция от късометражни филми, подбрани от Кинематограф.

Всички филми са от България с едно изключение - от Казахстан! От Кинематограф обещават една много противоречива, наситена с черен хумор и трогателна селекция. Тънката нишка, свързваща филмите, ще е Бащата и неговите безброй роли в човешкия живот.

Фокус в програмата ще бъде "Черупки" на режисьора и сценарист Слава Дойчева. Освен прожекция на филма, Слава ще гостува за дискусия с публиката. "Черупки" има няколко световни награди, както е и номиниран в селекцията на София филм фест през 2020 г. Филмът разказва за Невена, която остава сама на Великден, защото приятелката й отива на семеен обяд. Невена боядисва две червени яйца и тръгва да търси собствения си баща.

В "Багаж" на Светослав Стоянов, оплетен в мрежа от лъжи, бюрокрация и нищета, Дима открадва трупа на своя отчуждил се баща от болница в Берлин и тръгва обратно към България. Така започва пътешествието на баща, който вече се е покаял, и син, който все още има нужда да прости.

Ще бъде излъчен и уникалния "Баща" на Компот Колектив - анимация с екип от 4 държави, в която реалността е обърната наопаки, за да се случи един невъзможен диалог между дете и баща, който така и не се реализира в действителността.

В "Батмобил" на режисьора на нашумелия "Ботев е идиот" - Деян Барарев, ще видим историята на един баща, който не иска нищо повече от това синът му да го вижда отново като Батман

Цена на билет: 10 лв

Селекция от късометражни филми на Кинематограф
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg