Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Създателите на “Очите на скалите” и “Пираня” ще адаптират комикса “Неумираща любов” за големия екран

Създателите на “Очите на скалите” и “Пираня” ще адаптират комикса “Неумираща любов” за големия екран
“Неумираща любов” ще тръгне по кината в средата на следващата година.
Cinefish.bg

Филми
Създателите на “Очите на скалите” и “Пираня” ще адаптират комикса “Неумираща любов” за големия екран

08.03.2012, 10:14  |   Видяна: 2005  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В средата на миналия летен сезон, от Warner Bros обявиха че планират да превърнат успешния графичен роман “Неумираща любов” (“Undying Love”) в мащабна игрална продукция, която ще комбинира класическите елементи на вампирските филми с китайската митология и съвременния хонконгски екшън. Веднага след оповестяването на новината за планираната филмова адаптация, създателите на комикса, Том Кокър и Даниел Фрийдман, заявиха че вече са започнали да работят върху сценария.

В средата на миналия летен сезон, от Warner Bros обявиха че планират да превърнат успешния графичен роман “Неумираща любов” (“Undying Love”) в мащабна игрална продукция, която ще комбинира класическите елементи на вампирските филми с китайската митология и съвременния хонконгски екшън. Търсенето на режисьор започна още в края на миналото лято, но в последвалите месеци не се разкриваше никаква информация за “Неумираща любов” и много бързо проекта попадна в графата “планирани филмови продукции с неясно бъдеще”.

Но сега, повече от половин година след като стана ясно че комикса ще се сдобие с филмова адаптация, от Warner Bros увериха че работата по проекта продължава с пълна сила, и освен това разкриха че на режисьорския стол ще седне французина Александър Ажа, известен най-вече с работата си по хитовите филми на ужасите “Очите на скалите” и “Пираня”. Ажа все още не е подписал договор със студиото, но е харесал сценария на “Неумираща любов” и очакванията са че именно това ще бъде неговия следващ филм.

Действието на предстоящия екшън-трилър ще бъде ситуирано в Хонг Конг, а сюжета ще разказва за бившия американски войник Джон Сарджънт и неговата приятелка Мей, която е обикновена жена през деня и вампир през нощта. Сарджънт е решен на всяка цена да превърне любимата си отново в пълнокръвно човешко същество, но за целта той ще трябва да елиминира могъщ вампирски лорд, който е пряко отговорен за нейното сегашно състояние. Но преди да се доберат до него, Джон и Мей трябва първо да се преборят с цяла армия от мутирали същества и огромен брой вампирски банди и престъпни организации.

За режисьора Александър Ажа, работил до момента предимно в хорър-жанра, “Неумираща любов” ще бъде първи филмов проект с вампирска тематика. Лентата, която бива описвана от сценаристите като “комбинация между “Истински романс” и “Сид и Нанси”, но с присъствието на вампири” ще бъде заснета изцяло в Хонг Конг, а Ажа ще разполага с бюджет от около 60 милиона долара. Кастингите за главни роли се очаква да започнат веднага след като режисьора подпише своя официален договор с Warner Bros.

Сценаристите Том Кокър и Даниел Фрийдман правят последни промени в сценария на филма, а продуцентските задължения ще бъдат поети от дългогодишния партньор на Александър Ажа, Винсънт Маравал (“Пираня 3D”), Скот Фишър (“Очите на скалите”) и Джей Си Спинк (“Предизвестена смърт”).

Според последната информация от Warner Bros, намерението на продуцентите е снимките на фантастичната лента да стартират в началото на тази есен.

В най-добрия случай, “Неумираща любов” ще тръгне по кината в средата на следващата година.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg