Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Пол Маккартни с мюзикъл по „Животът е прекрасен“

Пол Маккартни с мюзикъл по „Животът е прекрасен“
Пол Маккартни с мюзикъл по „Животът е прекрасен“
Cinefish.bg

Филми
Пол Маккартни с мюзикъл по „Животът е прекрасен“

19.07.2019, 08:51  |   Видяна: 446  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Тази новина е със статута на сензация за света на киното и музиката. Легендарният Пол Маккартни ще дебютира на територията на мюзикъла. Той подготвя песни за адаптацията по класическия филм на Франк Капра от 1946 г. „Животът е прекрасен“. Самият филм с Джеймс Стюарт в главната роля е определян за един от най-любимите на критици и зрители.

Ретро филм от 1946

А фактът, че бившият Бийтълс се е вдъхновил именно от него, още повече засилва интереса и очакванията ни. От известно време той си сътрудничи със сценариста Лий Хол, номиниран за „Оскар“ за „Били Елиът“, а наскоро представил ни впечатляващия „Рокетмен“, както и с британски продуцент Бил Кенрайт. Хол работи по някои от текстовете на песните и подготвя сценичната адаптация.

Филм с Пол Маккартни и създателите на Рокетмен

Писането на мюзикъли никога не ме е привличало. Но след като Бил и аз се срещнахме и си поговорихме с Лий Хол, реших, че това ще е нещо интересно и забавно. „Животът е прекрасен“ е универсална история, в която всеки може да се припознае“, споделя Маккартни.

Очаква се продукцията да бъде готова до края на 2020 г. и да бъде поставена във Великобритания, а впоследствие и на Бродуей. Разбираме и че Маккартни е готов с повече от 10 песни. Кенрайт е успял да чуе някои от тях и откровено признава, че те са „надминали очакванията му“.

Още през 2016 г. той предлага на легендарния рокаджия да напише мюзикъл. Минават няколко години и ето че е повече от изненадан, след като Маккарни му изпраща в края на миналата година демо версия на първата готова песен.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg