Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Питър Джаксън ще се завърне отново към фантастичния свят на писателя Дж. Р. Р. Толкин

Питър Джаксън ще се завърне отново към фантастичния свят на писателя Дж. Р. Р. Толкин
Питър Джаксън ще се завърне отново към фантастичния свят на писателя Дж. Р. Р. Толкин
Cinefish.bg

Филми
Питър Джаксън ще се завърне отново към фантастичния свят на писателя Дж. Р. Р. Толкин

19.12.2014, 10:50  |   Видяна: 6774  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
От днес по българските киноекрани тръгва високобюджетното триизмерно зрелище “Хобит: Битката на петте армии” - последният филм от фентъзи-трилогията на Питър Джаксън “Хобит”. 250-милионната продукция вече се върти по кината в няколко държави по света и още отсега е ясно, че тя ще се нареди сред най-големите бокс офис хитове на 2014-та година.

За Питър Джаксън това е шести пълнометражен игрален филм, който е вдъхновен от творчеството на писателя Дж. Р. Р. Толкин.

Джаксън е прекарал по-голямата част от професионалната си кариера именно във вселената на Толкин и въпреки натоварващия снимачен график на трилогиите “Хобит” и “Властелинът на пръстените” той все още не е готов да остави света на Средната земя зад гърба си.

Докато рекламираше “Хобит: Битката на петте армии” 53-годишния режисьор разкри, че в бъдеще със сигурност ще се завърне отново към творчеството на Дж. Р. Р. Толкин.

Джаксън: “Ако трябваше да започна работа още утре щях да откажа. Имам нужда да прочистя главата си и първо да разкажа няколко други истории. Но питайте ме след две-три години – тогава нещата ще са различни. Трудно ми е да си представя друг режисьор, който да работи с тази вселена, тъй като аз имам силно емоционална връзка с героите и света на Средната земя.”

Джаксън уточни, че има намерение да пренесе на големия екран "The Silmarillion" – литературна колекция от митологични истории на Дж. Р. Р. Толкин, които разказват за създаването на Средната земя и описват мащабните битки на елфите през Първата ера.

Разработването на филмовата адаптация на "The Silmarillion" едва ли ще бъде лесно, тъй като книгата е собственост на наследниците на Толкин, които от своя страна публично обявиха, че не харесват начина по който Питър Джаксън и екипа му са подходили към предишните филми за Средната земя.

“Те не уважиха романа (“Властелинът на пръстените”), не подходиха по правилния начин и превърнаха книгата в екшън-филм за 15-25 годишни”, заяви през 2012-та година сина на Толкин, Кристофър Толкин.

За момента не се разкрива по-подробна информация за плановете на Питър Джаксън относно света на Средната земя и евентуалната филмова версия на "The Silmarillion".
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
Cohen Неутрално
1 21.12.2014, 05:55
Оценка: 1
1 гласа

Съмнявам се да му дадат правата за Силмарилион, иначе много ми се иска да заснеме и него. Там поне няма да смучат от пръстите, защото има доста материал за повече от трилогия.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg