Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис Още рекорди за „Замръзналото кралство 2“

Още рекорди за „Замръзналото кралство 2“
Още рекорди за „Замръзналото кралство 2“
Cinefish.bg

Бокс офис
Още рекорди за „Замръзналото кралство 2“

02.12.2019, 08:41  |   Видяна: 585  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
Замръзналото кралство 2Дългоочакваното продължение на един от най-големите хитове на „Дисни“ продължава да разбива рекордите. Замръзналото кралство 2“ за втора поредна седмица е най-гледаният филм в целия свят, а приходите му до момента са почти 740 милиона долара. Очаква се съвсем скоро той да стане шестия хит на студиото за тази година с приходи над 1 милиард долара.

Този уикенд бе белязан с празника за Деня на благодарността в САЩ, когато семейните филми по традиция са най-гледани. Затова и успехът на новите приключения на сестрите Елза и Анна е съвсем закономерен. С приходите си от 123,7 милиона филмът постави рекорд за този празничен уикенд, изпреварвайки резултата на „Игрите на глада: Възпламеняване“ от 2013 г. (109 милиона).

В останалата част от света продължението спечели нови 164 милиона долара. То дебютира на върха в няколко нови държави като Италия (7,7 милиона), Австралия (6,6 милиона) и Русия (13,7 милиона – най-силният дебют за анимация в страната). „Замръзналото кралство 2“ официално е най-успешният анимационен филм за всички времена в Индонезия и Филипините и изпреварва резултатите на оригинала в 11 държави, включително Китай, където до момента е спечелил 90,5 милиона.

Вади ножоветеНа второ място в САЩ дебютира новият трилър на Райън Джонсън „Вади ножовете“. Приходите му за дългия уикенд от 41,7 милиона долара са един от най-силните резултати за оригинален игрален филм за тази година. В останалия свят криминалната история с Даниел Крейг спечели 28,3 милиона.

Трети се нареди филмът на Джеймс Манголд „Пълно ускорение“. Един от фаворитите за „Оскар“ спечели нови 19 милиона долара и вече има общо 81 милиона в САЩ и още 62 милиона в останалата част от света.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg