Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нова снимка от триизмерната анимация на Стивън Спилбърг, “Приключенията на Тинтин”

Нова снимка от триизмерната анимация на Стивън Спилбърг, “Приключенията на Тинтин”
В края на тази година ще се състои световната премиера на дългоочакваната триизмерна анимация “Приключенията на Тинтин”, режисирана от Стивън Спилбърг
Cinefish.bg

Филми
Нова снимка от триизмерната анимация на Стивън Спилбърг, “Приключенията на Тинтин”

07.07.2011, 10:46  |   Видяна: 4266  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В края на тази година ще се състои световната премиера на дългоочакваната триизмерна анимация “Приключенията на Тинтин”, режисирана от Стивън Спилбърг, и продуцирана от създателя на “Властелинът на пръстените”, Питър Джаксън. Лентата, с бюджет от над 100 милиона долара, е едно от най-очакваните заглавия на годината, но въпреки това, от студиото Paramount Pictures разпространяват възможно най-малко кадри и информация свързани с проекта, като по този начин поддържат интереса на зрителите, без всъщност да разкриват най-впечатляващите моменти и сцени.

Отново спазвайки тази традиция, от Paramount публикуваха в интернет нова снимка от “Приключенията на Тинтин”, на която може да се видят главния герой, репортера Тинтин, и верния му другар - кучето Сноуи.

Високобюджетният филм на Спилбърг е създаден, благодарение на революционните триизмерни камери, използвани за първи път от Робърт Земекис в “Полярен експрес”, и усъвършенствани по-късно от Джеймс Камерън във фантастичния хит “Аватар”: Главният герой Тинтин е озвучен от актьора Джейми Бел (“Били Елиът”), а освен него, във филма ще чуем и гласовете на Даниел Крейг (“Спектър на утехата”), Анди Съркис (“Престиж”), Кари Елуис (“Туистър”) и Саймън Пег (“П.О.Л - Пич от Луната”).Сюжетът на триизмерната анимация ще разказва за младия репортер Тинтин, който, в годините преди Втората световна война, открива местонахождението на кораба Unicorn, потопен преди векове от подлия Ред Ракам (Даниел Крейг), и заедно с група, съставена от негови приятели, кучето Сноуи и обичащия алкохола капитан Хадок (Анди Съркис), той решава да стигне до пълния със съкровища морски съд възможно най-бързо.

“Приключенията на Тинтин” е филмова адаптация на едноименната комиксова поредица, дело на известния белгийски писател Джорджес “Ерже” Реми.

“Реших да направя този филм най-вече за да уважа постигнатото от Ерже. Героите, които той е създал не са базирани на съществуващи личности, но света в който те живеят е напълно истински, а не някаква фантастична и далечна вселена. Той е използвал National Geographic за да бъде сигурен, че приключенията на героите и местата които те посещават са възможно най-реалистични и познати на хората”, заяви преди няколко месеца режисьора Стивън Спилбърг.

Адаптираният сценарий на “Приключенията на Тинтин” е от Стивън Мофат (“Шерлок”), Едгар Райт (“Скот Пилгрим с/у света”) и Джо Корниш (“Attack the Block”), а Катлийн Кенеди (“Джурасик парк”), Кен Каминс (“Операция Валкирия”) и Стефани Спери (“Нападение над участък 13”) продуцират лентата, заедно с Питър Джаксън и режисьора Стивън Спилбърг.

Високобюджетната триизмерна анимация ще тръгне по българските киноекрани от 4-ти ноември, тази година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg