Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Нова информация за пълнометражната анимационна версия на играта “Angry Birds”

Нова информация за пълнометражната анимационна версия на играта “Angry Birds”
Нова информация за пълнометражната анимационна версия на играта “Angry Birds”
Cinefish.bg

Филми
Нова информация за пълнометражната анимационна версия на играта “Angry Birds”

16.05.2013, 10:19  |   Видяна: 2085  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
В края на 2009-та година се появи играта за смарт-телефони и таблети “Angry Birds” (“Ядосани птици”), която за кратък период от време се превърна в истински световен феномен. Постигнатият международен успех не остана незабелязан от Холивуд и през 2010-та година беше съобщено, компанията-създател на играта Rovio Entertainment ще обедини сили с филмово студио по разработването на пълнометражен анимационен филм.

Според първоначалната информация подготвяната продукция ще бъде триизмерна анимация в която освен познатите “ядосани птици” на екран ще се появят и съвсем нови персонажи, които не присъстват във вселената на играта. След няколкомесечни преговори с холивудските студия от Rovio признаха, че “процеса не е лесен”, но въпреки това началството на финландската компания остана оптимистично настроено.

Нова информация за пълнометражната анимационна версия на играта “Angry Birds”След близо две години без нова информация за статута на пълнометражния “Angry Birds” от Rovio оповестиха преди няколко месеца, че ако всички протече по план триизмерната лента ще се завърти по кината в целия свят през 2016-та година. До момента подготвяната продукция не разполагаше с подкрепата на филмово студио, но малко по-рано днес в публикувано изявление от холивудския гигант Сони Пикчърс съобщиха, че ще финансират отчасти направата на анимацията и ще поемат световното й киноразпространение.

Освен това от студиото разкриха, че световната премиера на “Angry Birds” ще се състои на 1-ви юли, 2016-та година. Лентата все още не разполага с режисьор, но работата се очаква да започне след около два месеца и имайки предвид премиерната дата в разгара на лятото продуцентите със сигурност имат големи очаквания по отношение на световния бокс офис. За компанията Rovio Entertainment предстоящата анимация ще бъде първи филмов проект, но за сметка на това от Сони Пикчърс имат значителен опит с подобни продукции (студиото е отговорно за хитови анимационни заглавия като “Къща-чудовище”, двете части на “Облачно, с кюфтета”, “Хотел Трансилвания”, “Всички на сърфа” и “Смърфовете”).

Продуцентът на “Angry Birds”, Дейвид Мейзъл: “През 2016-та година ще предложим на света един незабравим анимационен филм за който ще се говори дълго. Вълнуващо е, че ще имаме възможността да работим със Сони Пикчърс върху “Angry Birds”. Започваме работата след няколко месеца и тогава ще имаме още повече новини за филма.”

Все още не се разкриват никакви детайли за сюжета на “Angry Birds”, но това което се знае е, че екипа на продукцията ще разполага с бюджет от около 150 милиона долара. Дейвид Мейзъл (“Железният човек 3”) ще продуцира заедно с Джон Коен (“Аз, проклетникът”) и Ейми Паскал (“Лоши момчета 2”), а в най-добрия случай до няколко седмици ще стане ясно и кой ще поеме режисурата на скъпата анимация.

За момента “Angry Birds” е единствената холивудска продукция, чиято световна премиера е насрочена за 1-ви юли, 2016-та година.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg