Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Майкъл Фасбендер - Артист

Артист - Майкъл Фасбендер, Michael Fassbender
Голямата популярност на Фасбендер идва след ролята му на лейтенант Арчи Хикокс във филма на Куентин Тарантино – „Гадни Копилета”

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
1
Гласувай:
Среден резултат: 90/100

Майкъл Фасбендер - Артист

Michael Fassbender
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
17.09.2019  |   синефиш.бгМайкъл Фасбендер е роден в Хайделберг, Германия на 2 април 1977 година. Баща му е германец, а майка му от Северна Ирландия. Майкъл израства в югозападната част на Ирландия, в град Киларни. В момента живее в Лос Анджелис.

Голямата популярност на Фасбендер идва след ролята му на лейтенант Арчи Хикокс във филма на Куентин Тарантино – „Гадни копилета”. Преди това сте го гледали в епичния „300”, в ролята на спартанеца Стелиос, както и в сериите „Братя по оръжие” на Том Ханкс и Стивън Спилбърг.

Семейството му се е преместило в Ирландия, когато той е бил на 2 години. По-късно е записан в училище Свети Брендън в Киларни, а след това в Центъра по Драма в Лондон. Висок 1,85 метра, със сини очи и кафява коса, Майкъл свири на китара, пиано и акордеон, и говори английски и немски като родни езици. От страна на майка му, той има родствена връзка с ирландския лидер по време на войната за независимост на Ирландия – Майкъл Колинс.

Първата роля на Фасбендер е Бъртън „Пат” Кристенсон в спечелилия множество награди, „Братя по оръжие”. По-късно, той играе Джонатан Харкър в радио програмата от 10 части „Дракула”, продуцирана от БиБиСи Северна Ирландия, излъчена през 2003. През 2004, Майкъл участва в телевизионна реклама на ирландската бира „Гинес”, в която преплува океана, за да се извини на неговия събрат в Ню Йорк.

Майкъл създава своя собствена продуцентска компания, която продуцира сценична версия на първият филм на Тарантино, „Глутница кучета”. Постановката е режисирана от самият Фасбендер, който също така играе в нея. 

През 2008 година, Майкъл се снима в британския независим филм „Глад”, който получава куп награди по престижни кинофестивали, включително и в Кан, и е признат от критиците по цял свят. Година по-късно, Фасбендер се завръща в Кан с 2 нови филма, „Гадни копилета” и „Аквариум”, като получава широки овации и за 2-те си роли.

Наскоро Майкъл завърши работа по ролята си в комиксовия „Джона Хекс”, а на 07.05.2010 в България излиза новият исторически трилър на режисьора Нийл Маршъл („Кучета войници”, „Спускането”) с участието на Фасбендер - „Центурион”.

Цитат:
 „Днес живеем в общество, в което ако искам нещо, взимам го, изяждам го – толкова е лесно и достъпно. Когато извадиш тези неща настрана, започваш да осъзнаваш нещата около теб по-добре. Не искам да го правя отново, но отчасти това те смирява в добрия смисъл.” (Във връзка с филма „Глад” и подготовката за ролята му).


Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Декември
1. Алис Ийв
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
50/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg