Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

Ѕокс офис ћ»Ќ№ќЌ»“≈ 2 откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

ћ»Ќ№ќЌ»“≈ 2 откриха сезона на проклетиите  с рекорден уикенд в боксофиса
ћ»Ќ№ќЌ»“≈ 2 откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса
Cinefish.bg

Ѕокс офис
ћ»Ќ№ќЌ»“≈ 2 откриха сезона на проклетиите с рекорден уикенд в боксофиса

04.07.2022, 19:05  |   ¬ид€на: 1766  |   синефиш.бг  |   Ѕќ — ќ‘»—
Ќай-щурото л€то започна с гръм и тр€сък.

—лед петгодишно отсъствие, любимите на малки и големи вездесъщи жълти разбойници се завърнаха на големи€ екран и родните зрители се стекоха в кината, за да изживе€т най-забавната им и пакостлива лудори€ до момента, а резултатите не закъсн€ха.

«а изминали€ уикенд ћиньоните 2 е бил гледан от над 37 хил. зрители и с приходи от над 400 хил. лева се нарежда на първо м€сто в класаци€та за най-касов дебют за анимаци€, както за тази година, така и от началото на пандеми€та. ‘илмът освен това задминава глобалните хитове “оп √ън: ћаверик и ƒжурасик св€т: √осподство, като бележи втори€ най-гол€м премиерен уикенд за 2022 г., изпреварван единствено от ƒоктор —трейндж в ћултивселената на лудостта.

¬ световен мащаб резултатите на ћиньоните 2 са не по-малко впечатл€ващи – филмът изпревари прогнозите на специалистите, регистрирайки общи приходи от над 200 млн. щатски долара, с което защити позици€та на анимационни€ франчайз като най-касови€ в истори€та.

 ¬ ћиньоните 2 вездесъщите мъници предлагат безценната си „помощ“ на едва 12-годишни€, но вече пор€дъчно проклет √ру, който крои пъклен план да се превърне в най-велики€ злодей в истори€та. ‘илмът е своеобразно завръщане към корените за Illumination и предлага сърцата истори€ с много хумор, екшън, музика и редица попкултурни препратки.»зпълнен с редица поп-културни препратки и закачки, много музика, неспирен екшън и най-вече със забележително чувство за хумор, ћиньоните 2 предлага свежа и оригинална истори€ със сърце и душа, по подобие на ранните филми на Illumination, които превърнаха студиото в еталон за качественото кинозабавление, а миньоните в едни от най-колоритните и обичани герои на всички времена.

ћиньоните 2 идва в родните кина озвучен на български език, като гласът на един от най-€рките и шеметни образи във филма принадлежи на известни€ комик и телевизионен водещ Ќиколаос ÷итиридис. «а първи път обаче, зрителите у нас ще имат възможност да се наслад€т на ћиньоните 2 и в оригинални€ му език, на специални субтитрирани прожекции в избрани киносалони.

ѕредвождан от оригиналните автори на франчайза, ћиньоните 2 е продуциран от създател€ и изпълнителен директор на Illumination  рис ћеледандри и дългогодишните му сътрудници ƒжанет ’ийли и  рис –ено. ‘илмът е режисиран от завръщащи€ се към поредицата  айл Ѕалда (јз, проклетникът 3, ћиньоните), а ко-режисьори са ƒжонатан дел ¬ал (—ами вкъщи) и Ѕрад ≈йбълсън (—емейство —импсън). ”бийствени€т 70-тарски саундтрак е дело на легендарни€ музикален продуцент и носител на „√рами“ ƒжак јнтонов. ќсвен Ќиколаос ÷итиридис, в озвучаването на филма се включват ѕетър Ѕонев, —танислав ѕищалов, јна-ћари€ Ћалова, ¬асилка —угарева, ћариета ѕетрова, √еорги —пасов, явор  араиванов, ƒимитър “одоров, —имона Ќанова, ƒимитър “одоров и др.

ƒобав€ме щипка проклетии към л€тото с шеметното приключение ћиньоните 2 - вече в кината на 2D, 3D и 4DX.—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg