Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Крими разходка в Брюж

Крими разходка в Брюж
Филмът има два силни коза – актьорите в лицето на Колин Фарел, Брендън Глийсън и Ралф Файнс и градът Брюж – като излязъл от приказка на Андерсен
Cinefish.bg

Рецензии
Крими разходка в Брюж

27.03.2009, 19:08  |   Видяна: 1783  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Обичате ли на ходите на киноекскурзии? Вероятно повечето от вас ще ми отговорят, че обичат да ходят на кино и на екскурзии. Наистина, две в едно не е вариант за предпочитане. Тази седмица киноафишът ни предлага различни жанрови предложения - имаме смешен семеен филм с куче, хитова анимация, фантастичен екшън и крими история, с елементи на комедия, която предлага бонус екскурзия в Брюж на кино.

Ако решите да поемете в белгийска посока, вероятно ще направите правилния избор. Лентата „В Брюж” (2008) е на Мартин Макдона, който не ви звучи познат, но това е повод да се запознаете с неговите качества на режисьор и сценарист. Англичанинът е направил криминален филм, разведрен  със средновековен красив пейзаж и британско чувство за хумор. Доста успешно при това. Филмът има два силни коза – актьорите в лицето на Колин Фарел, Брендън Глийсън и Ралф Файнс и градът Брюж – като излязъл от приказка на Андерсен,  спретнат и достолепен. Сюжетът е много английски, но не чак толкова заплетен, неповторим и оригинален.

Главните действащи лица наистина просто ей така си играят обикновените герои (което както знаем е доста сложно). Надеждите ни за Колин Фарел обаче не бяха напразни. След слабата роля в „Гордост и слава” (2008), стискахме палци да си върне блясъка от „Александър” (2004)  и „Маями Вайс” (2006). Ролята на Рей толкова му отива, че никак не е учудваща лекотата, с която се вписва в героя си. Брендън Глийсън продължава и във „В Брюж” да е рижав и симпатичен  и за пореден път му благодарим, че на 34 е решил да се отдаде на актьорската професия. За Ралф няма смисъл да изпадаме в подробности - еднакво добре играе влюбен, гаден и шеф с принципи.

Втората причина, заради която ще харесате филма е белгийският град. Няма как да останете равнодушни към него и определено той ще се превърне в желана дестинация. Ако не сте пътуващ тип и нито един от тримата господа не ви е впечатлил с актьорски данни можете да пропуснете заглавието.

Кинопремиерите тази седмица поне са много. Ако въпреки това не може да си изберете филм, тръгнете нанякъде, има прекрасни места, които са дори по-близо от Брюж.
Още рецензии:
Чудовища срещу извънземни
В Брюж
Двуличие

Марли и аз
Да почувстваш Истууд
Планината на вещиците
Гаджето на най-добрия ми приятел
За жените и булчинските им трагедии

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 18.11.2010, 08:20
Оценка: -1
1 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg