Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис “Котаракът в чизми” е за трета поредна седмица на първо място в българския бокс офис

“Котаракът в чизми” е за трета поредна седмица на първо място в българския бокс офис
Триизмерната анимация “Котаракът в чизми” продължава победоносния си поход по киноекраните, и за трета поредна седмица е на върха на българската бокс офис класация.
Cinefish.bg

Бокс офис
“Котаракът в чизми” е за трета поредна седмица на първо място в българския бокс офис

11.01.2012, 10:43  |   Видяна: 2462  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС

Триизмерната анимация “Котаракът в чизми” продължава победоносния си поход по киноекраните, и за трета поредна седмица е на върха на българската бокс офис класация. За изминалите три седмици от премиерата, филма е натрупал впечатляващите 954 461 лева – сума, която вече класира “Котаракът в чизми” сред най-успешните анимации сдобили се с широко киноразпространение в България.

Котаракът в чизмиПо света, лентата също се представя напълно задоволително и само до момента е натрупала над 460 милиона долара. Успехът на режисирания от Крис Милър анимиран филм все пак не е толкова изненадващ, тъй като той бе предшестван от мащабна международна рекламна кампания, а и самия главен герой, който можеше да бъде видян в последните три части от поредицата “Шрек”, също е достатъчно познат както на публиката. Следващата седмица, “Котаракът в чизми” вече ще може да се похвали с приходи от над един милиона лева.

Шерлок Холмс: Игра на сенкиНа втора позиция е отново “Шерлок Холмс: Игра на сенки”, който за три седмици по българските кина е спечелил общо 668 676 лева. Въпреки, че нямаше сили да се пребори с “Котаракът в чизми”, филма с Робърт Дауни-мл и Джуд Лоу все пак получи нужната подкрепа от страна на българската публика, и в момента може да се похвали с повече от прилични приходи. Съдейки по досегашното му представяне в световен мащаб, “Шерлок Холмс: Игра на сенки” трудно ще успее да надмине постигнатото от първата част през 2009-та година, но това не влияе по никакъв начин на приходите в България, където няма да бъде изненадващо ако филма достигне границата от един милион лева. Всичко разбира се ще зависи от това колко дълго приключенската продукция ще се задържи в кината.

Когато падне мрак 3DПремиерният “Когато падне мрак 3D” застава на трето място в класацията. За първия си уикенд в България, руско-американския фантастичен трилър е натрупал 56 086 лева, което е сравнително скромен, но не и изненадващ резултат. В САЩ, филма на режисьора Крис Горак бе предшестван от изненадващо силна и изобретателна рекламна кампания, която обаче не му помогна особено в бокс офиса. Не толкова впечатляващия старт и в България е поредното доказателство за това, че филмите на ужасите, дори и тези в триизмерен формат, все още изпитват трудности при привличането на по-голям брой зрители в кината. Все пак за филм, който не е част от изградена хитова поредица, “Когато падне мрак 3D” има шанс да завърши представянето си в България с напълно прилични приходи. До момента, общите световни приходи на трилъра се равняват на 35,076,965 долара.

Мисията невъзможна: Режим ФантомЧетвърти е “Мисията невъзможна: Режим Фантом”, който за един месец по кината е спечелил 733 366 лева. Подобно на “Шерлок Холмс: Игра на сенки”, екшъна с Том Круз продължава да се представя достойно въпреки конкуренцията, и в най-добрия случай ще може да достигне границата от един милион лева. При всички положения обаче, “Режим Фантом” ще се счита за напълно задоволителен успех, и сравнен с останалите части от поредицата, той е без съмнение най-доходоносния в България. По света, лентата вече може да се похвали с приходи от близо половин милиард долара, а от компанията Парамаунт Пикчърс потвърдиха, че ще има и пети филм от франчайза.

Мъжете, които мразеха женитеФилмът на Дейвид Финчър, “Мъжете, които мразеха жените”, застава на пета позиция в класацията. За премиерния си уикенд в България, трилъра с Даниел Крейг и Руни Мара е натрупал 41 795 лева, а като към това добавим и спечеленото от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 69 341 лева. Имайки в предвид популярността на романа-първоизточник и стабилната рекламна кампания на лентата, този старт може да бъде счетен за не особено  задоволителен. Но все пак трябва да се има в предвид, че “Мъжете, които мразеха жените” не е филм, който е предназначен за хора от всички възрасти, и именно високото възрастово ограничение повлия сериозно на досегашните приходи на продукцията. Очакванията обаче са, че лентата ще успее да привлече значително по-голям брой зрители в следващите две седмици. По света, “Мъжете, които мразеха жените” също стартира със сравнително ниски за подобен род филми приходи, но все пак успя да набере скорост и вече надмина границата от 100 милиона долара.

Комедийната драма с Джоузеф Гордън-Левит, “50/50”, е на шесто място, със спечелени за премиерния уикенд 10 626 лева. Заедно с приходите от предпремиерните прожекции, сумата се увеличава на 20 561 лева, което едва ли е изненадващ резултат за нискобюджетен независим филм, който тръгна по кината почти незабелязано. “50/50” ще намери своята публика в България, но както може да се очаква няма да може да се конкурира с останалите по-рекламирани продукции в класацията. В най-добрия случай, още тази седмица филма с бюджет от осем милиона долара ще може да се похвали с приходи от над 50 хиляди лева.

Весели крачета 2Седми е триизмерния “Весели крачета 2”, който за шест седмици по кината е спечелил общо 237 627 лева – постижение, което разбира се не може да бъде наречено разочароващо, но имайки в предвид популярността на първата част и факта, че продължението се разпространява и в триизмерен формат, очакванията по отношение на бокс офиса бяха по-големи. По-големи бяха очакванията и в световен мащаб – “Весели крачета 2” е заснет с бюджет от 135 милиона долара, а общите му международни приходи се равняват на 116,969,956 долара.

Операция - Шменти капелиОперация - Шменти капели” е на осма позиция, като за четиринадесет седмици е спечелил 1 148 548 лева. Филмът с Влади Въргала без съмнение надмина предварителните очаквания, и по всичко изглежда, че ще се задържи в топ 10 до самия край на представянето си по родните киноекрани. “Шменти капели” вече зае едно от лидерските места в класацията за най-успешните филми на изминалата 2011-та година.


Новогодишна нощРомантичният “Новогодишна нощ” е девети, със спечелени за пет седмици 264 781 лева. След сравнително скромния си стартов уикенд, филма на Гари Маршъл привлече нужната публика и сега вече може да се похвали с напълно прилични за романтична комедия приходи. Преди да бъде свален от екран, “Новогодишна нощ” ще успее да надмине границата от 300 хиляди лева. До момента по света, лентата е натрупала 132,042,322 долара.

Тайните служби на дядо Коледа3D-анимацията “Тайните служби на Дядо Коледа” застава на десета позиция в класацията. За изминалите седем седмици от премиерата, англо-американската продукция е спечелила 394 374 лева. Бавно и постепенно, лентата набра скорост и въпреки, че не може да се конкурира с постигнатото от 3D-анимации като “Рапунцел и разбойникът” и “Рио”, приходите й до момента съвсем не са за подценяване. “Тайните служби на Дядо Коледа” се представя прилично и в останалата част от света – общите световни приходи на анимацията до момента се равняват на 136,446,995 долара.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg