Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”

Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”
Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”
Cinefish.bg

Филми
Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”

30.04.2013, 11:09  |   Видяна: 5164  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Преди 12 години популярния роман “Дневникът на Бриджит Джоунс” беше пренесен на големия екран от режисьорката Шарън Магуайър. Успехът на филмовата адаптация доведе до появата на продължение, което се завъртя по кината през 2004-та година и чиито актьорски състав беше предвождан отново от Рене Зелуегър, Колин Фърт и Хю Грант. Лентата, озаглавена “Бриджит Джоунс: На ръба на разума”, не успя да надмине постигнатото от оригинала, но въпреки това се превърна в приличен бокс офис хит и няколко месеца след премиерата й се появиха първите слухове за евентуална трета част.

От компанията Working Title побързаха да опровергаят слуховете тъй като съществуват само два романа за преживяванията на главната героиня Бриджит Джоунс, а от своя страна писателката Хелън Фийлдинг заяви, че не планира да работи по трета книга.

Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”За сметка на това през 2005-та година Фийлдинг публикува кратка история, която се фокусира върху опитите на Бриджит да забременее и да създаде собствено семейство.

Шест години по-късно от Working Title промениха позицията си и съобщиха, че планират да направят трети филм, чиито сюжет ще бъде вдъхновен именно от кратката история на Хелън Фийлдинг. Рене Зелуегър и Колин Фърт заявиха, че имат желание да участват в третия “Бриджит Джоунс”, а продуцентите привлякоха към проекта режисьора на “Време за мъже” Питър Катанео. Подготвяната трета част бе озаглавена “Бебето на Бриджит Джоунс” (“Bridget Jones's Baby”), а през 2011-та година Хю Грант сподели пред репортери, че също иска да участва във филма.

По сценария на романтичната комедия започна да работи писателката на романите Хелън Фийлдинг и очакванията бяха, че готовия филм ще се завърти по кината до 2014-та година. Но както често се случва във филмовия бизнес не всичко протече по план и “Бебето на Бриджит Джоунс” се превърна в един от многото проекти с неясно бъдеще.

През изминалите две години се появяваха много противоречиви слухове за статута на лентата, а от Working Title отказваха да коментират въпроса. За радост на почитателите на първите два филма Колин Фърт заяви преди броени часове, че третата част ще бъде направена, но уточни че снимките няма да започнат скоро.

Колин Фърт за третата част от комедийната поредица “Дневникът на Бриджит Джоунс”Фърт: “Не сме се отказали от този филм. Но ще отнеме време преди да започнем снимките. Не мога да Ви кажа за колко време става дума, защото и аз не знам. Работата по тези филми носи страхотно удоволствие и се надявам, че ще направим третата част възможно най-скоро. Знам каква ще бъде историята и вярвам, че ще се получи нещо много забавно. Просто в момента не мога да Ви кажа нищо конкретно за снимачния график.”

Питър Катанео (който замени оттеглилия се Пол Фейг) остава на режисьорския стол, а Хелън Фийлдинг продължава да работи по сценария.

За момента от студиото Working Title отказват да коментират статута на “Бебето на Бриджит Джоунс”.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg