Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми „Кино Арена“ във Варна

„Кино Арена“ във Варна
Експанзията на „Кино Арена” в България е бърза и агресивна.
Cinefish.bg

Теми
„Кино Арена“ във Варна

10.05.2008, 12:52  |   Видяна: 9478  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Най-големият кинооператор в България и лидер в изграждането на модерни киносалони „Кино Арена“ открива първия си комплекс във Варна.

Киносалоните са разположени в зоната за забавления на "Мол Варна". Новият „Кино Арена Мол Варна“ е част от стратегията на инвеститора за национална експанзия.

"Кино Арена Мол Варна" разполага с 8 кинозали с общ капацитет от над 1100 места. Съгласно утвърдената практика на „Кино Арена“ – винаги да използва най-доброто техническо оборудване, залите разполагат с най-високия клас филмови прожектори и аудиосистеми, както и с всички необходими елементи, осигуряващи уют и пълен комфорт на зрителите.

"Кино Арена Мол Варна" е оборудвано и с най-модерната технология за показ на дигитално кино (Digital Cinema) от лидерите в бранша Dolby Digital Cinema и Christie Digital. Дигиталното кино предлага по-добри от стандартната кинолента образ и звук от първата до последната прожекция, както и възможности за осъществяване на алтернативни събития в салоните, като директни предавания на спорт и концерти, корпоративни презентации и много други с безкомпромисно качество на картина и звук.
Още преди края на следващата година същата тази технология ще позволи показването на най-големите холивудски филми и в триизмерен формат, което ще превърне киното в съвсем ново изживяване.

Експанзията на „Кино Арена” в България е бърза и агресивна. До момента компанията има два мултиплекса в София и един във Велико Търново. След стъпването си в Мол Варна „Кино Арена“ ще има общо 41 екрана на територията на страната. До края на годината ще бъде открит и първият комплекс "Кино Арена" в Мол Стара Загора. В близките 2 години "Кино Арена" ще има над 100 екрана на територията на страната.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg