Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Какво ще предложи на зрителите новия филм за Конан варварина?

Какво ще предложи на зрителите новия филм за Конан варварина?
Какво ще предложи на зрителите новия филм за Конан варварина?
Cinefish.bg

Филми
Какво ще предложи на зрителите новия филм за Конан варварина?

30.07.2013, 11:15  |   Видяна: 3374  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През първата половина на 2012-та година беше съобщено, че сценариста на “Бързи и яростни 5: Удар в Рио” Крис Моргън е започнал да работи по сюжета на нов филм от поредицата “Конан варварина”. Студиото Юнивърсъл Пикчърс ще финансира и разпространява бъдещата лента, която ще бъде директно продължение на оригиналния филм от 1982-ра година и по думите на продуцентите няма да има нищо общо с останалите продукции от франчайза. Арнолд Шварценегер потвърди преди една година, че ще се завърне отново в титулярната роля, а от студиото разкриха, че официалното заглавие на проекта е “Легендата за Конан”.

В годината на премиерата си оригиналния “Конан варварина” натрупа над 100 милиона долара от световното си киноразпространение и популярността му сред киноманите продължава да бъде значителна. Имайки в предвид това очакванията към “Легендата за Конан” са големи и от Юнивърсъл Пикчърс побързаха да уверят, че ако филма се превърне в успех то той със сигурност ще бъде последван от поне още две продължения.

Какво ще предложи на зрителите новия филм за Конан варварина

През изминалата една година информацията за новата лента беше оскъдна, но малко по-рано днес продуцента Фредерик Малмбърг (“Огън с огън”) поговори за това какво могат да очакват зрителите от проекта.

Малмбърг потвърди намерението на Юнивърсъл Пикчърс да бъдат направени още две продължения и уточни, че въпреки слуховете “Легендата за Конан” няма да разказва за сина на Конан варварина.

Малмбърг: “Идеята от самото начало бе Арнолд да бъде отново в главната роля. Нямаме планове за представянето на син, който да поеме щафетата. Не, това е филм за Конан. Това е филм на Арнолд. Историята ще се развива след като Конан е бил крал. Той не е бил доволен от кралската си позиция и винаги е искал да се впусне отново в битки с враговете си. Филмът ще бъде за неговото завръщане. По сюжета работят хората зад “Бързи и яростни”, което страхотно, защото те знаят какво иска да види съвременната публика в голям екшън-филм. Историята е много добра и в момента оформяме сценария. Всички са доволни от развитието на проекта и ролята е идеална за Арнолд. Той е в постоянна връзка с екипа от Юнивърсъл и намерението му е да направи най-добрия филм за Конан.”

По отношение на подхода към продукцията Малмбърг заяви:

“С днешните технологии можем да представим на екран много интересни неща и да доразвием още повече вселената на Конан. В това отношение ще следваме стъпките на Питър Джаксън. Той много умело комбинира визуалните ефекти с практичните ефекти и реалистичните макети. В неговите филми има невероятни фантастични същества и се надяваме да направим нещо подобно с “Легендата за Конан”. Целта ни е да създадем фантастичен свят, който ще бъде представен по един реалистичен начин. Смятам, че умелата комбинация между фантастичното и реалистичното е нещо, което съвременната публика може да оцени.”

Малмбърг допълни, че все още не е избран режисьор за проекта и поне за момента Арнолд Шварценегер е единствения потвърден за участие актьор.

Сценаристът Крис Моргън все още работи по сюжета на “Легендата за Конан” и според последната информация от Юнивърсъл Пикчърс лентата по всяка вероятност ще бъде заснета с триизмерни камери.

В най-добрия случай снимките на фантастичната продукция ще стартират в средата на 2014-та година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg