Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Какво да очакваме от продължението на хитовата анимация “Таласъми ООД”?

Какво да очакваме от продължението на хитовата анимация “Таласъми ООД”?
Какво да очакваме от продължението на хитовата анимация “Таласъми ООД”?
Cinefish.bg

Филми
Какво да очакваме от продължението на хитовата анимация “Таласъми ООД”?

13.05.2013, 10:44  |   Видяна: 3581  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

През 2001-ва година вниманието на повечето зрители и киномани беше насочено към силно дискутирания хит “Шрек”, но въпреки това конкурентната високобюджетна анимация “Таласъми ООД” успя да намери своята публика и благодарение на приходите си от над 500 милиона долара лентата се нареди след най-големите бокс офис успехи на годината.

Няколко месеца след премиерата на филма се появиха слухове за евентуално продължение, но от студиото Пиксар побързаха да ги опровергаят и заявиха, че в следващите няколко години планират да създават единствено оригинални анимационни продукции.

Какво да очакваме от продължението на хитовата анимация “Таласъми ООД”?Едва през 2011-та година продуцентите от студиото оповестиха, че работата по втората част на “Таласъми ООД” е започнала. Официалното заглавие на дългоочакваното продължение е “Университет за таласъми”, а в центъра на сюжета ще бъдат отново едноокия Майк Уазовски и най-добрия му приятел Джеймс “Съли” Съливън. Продукцията е първия “филм-предистория” на Пиксар и сюжета ще се фокусира върху живота на Майк и Съли преди те да започнат работа във фабриката за събиране на детски писъци “Таласъми ООД”.

Както всички останали модерни анимации “Университет за таласъми” ще се разпространява в триизмерен формат, а българската му премиера е насрочена за края на месец юни, тази година. Сюжетът на филма ще разказва за колежанските години на Майк и Съли и опитите им да намерят своето място в света. След като попадат в едно от най-големите колежански братства приятелството им е поставено на изпитание и единствения начин по който те могат да докажат талантите си е като спечелят местно състезание по “плашене”.

По повод наближаващата премиера на “Университет за таласъми” продуцентката Кори Рей (“Търсенето на Немо”) поговори накратко за лентата, главните персонажи и очакванията на публиката.

Рей: “Когато гледате първия филм ще видите едни герои, които вече са се адаптирали към заобикалящия ги свят и които са свикнали с работата си във фабриката. С продължението искаме да отговорим на въпроса как Майк и Съли са стигнали до позициите си във фабриката? Кои са били те преди този период от животите им? Какви таласъми са били преди години?

Майк винаги е бил комедийния елемент, но с “Университет за таласъми” искахме да го направим малко по-комплексен и непредвидим. Затова се връщаме назад в колежанските години когато и двамата са за първи път напълно сами и далеч от всякакъв родителски контрол. През това време те се опитват да намерят отговори на въпросите “Кой съм аз?”, “Какъв искам да бъда?”, “Какъв съм бил досега?” и “Как да намеря правилния път в живота?”. Сметнахме че всичко това е доста интересно и ще позволи на публиката да опознае още повече Майк и Съли.

Разбира се, филма не е изследване на психиката на таласъмите и ние знаем, че хората просто искат да седнат пред киноекрана и да се забавляват с преживяванията на тези герои. Но винаги е по-добре когато персонажите не са еднопластови и е хубаво когато те успяват да те изненадат. Във филма представяме и няколко съвсем нови герои, които се надяваме че хората ще харесат. Всички помним вълната от положителни коментари за малката Бу от първия филм и аз вярвам, че подобна ще бъде реакцията и към някои от новите герои. Заобикалящата среда е от огромно значение и колежанския кампус е също толкова впечатляващ колкото и фабриката от първия филм. Искахме да направим училищна сграда, която наподобява човешките училища, но в същото архитектурата й е типична за света на таласъмите. Визуално, филма е доста впечатляващ и наситен с дребни детайли. А и трябва да отбележа, че всичко изглежда още по-добре в триизмерен формат.”

Относно предварителните реакции на публиката Рей заяви:

“Тестовите прожекции преминаха изненадващо добре и за мен лично е огромна радост, че публиката реагира по толкова ентусиазиран начин. Резултатите бяха повече от добри. Работихме доста по “Университет за таласъми” и няма по-голямо удовлетворение от положителната реакция на публиката. Всичките 270 членове на екипа заслужават адмирации за добре свършената работа.”

Продуцентката не отхвърли възможността за трети филм от поредицата, но уточни, че в момента никой в Пиксар не дискутира този въпрос. Важно е да се отбележи, че дори и третата част да получи зелена светлина до появата й в кината ще изминат минимум пет години. В момента целия екип на Пиксар разработва няколко други анимационни проекти и по принцип работата по подобни скъпи анимирани ленти отнема доста време (за сравнение работата по “Университет за таласъми” отне четири години).

Триизмерното продължение на “Таласъми ООД” бе подкрепено с бюджет от над 100 милиона долара и очакванията на бокс офис анализаторите са, че лентата безпроблемно ще подобри постигнатото от първата част.

Българската премиера на “Университет за таласъми” ще се състои на 21-ви юни, тази година.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg