Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “Как да си дресираш дракон 2” - нови детайли за предстоящата триизмерната анимация

“Как да си дресираш дракон 2” - нови детайли за предстоящата триизмерната анимация
В следващите няколко месеца, информацията относно втората част беше оскъдна - едва през месец март, тази година, продуцентите разкриха, че световната премиера на “Как да си дресираш дракон 2” ще се състои на 20-ти юни, 2014-та
Cinefish.bg

Филми
“Как да си дресираш дракон 2” - нови детайли за предстоящата триизмерната анимация

03.06.2011, 15:45  |   Видяна: 6189  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Миналогодишният триизмерен анимационен филм, “Как да си дресираш дракон”, се превърна в един от най-големите хитове на годината, с приходи от близо половин милиард долара. Само няколко седмици след премиерата, от студиото DreamWorks Animation заявиха, че лентата ще се сдобие с продължение. В следващите няколко месеца, информацията относно втората част беше оскъдна - едва през месец март, тази година, продуцентите разкриха, че световната премиера на “Как да си дресираш дракон 2” ще се състои на 20-ти юни, 2014-та година.

Филмът отново ще се разпространява в триизмерен формат, а актьорите Джей Барушел, Крейг Фъргюсън, Америка Ферера, Джона Хил, Кристофър Минц-Пласе, Ти Джей Милър и Кристен Уиг, които озвучиха първата част, вече потвърдиха участието си.

Режисурата на филма е поверена на Дийн Деблоа, който беше ко-режисьор на първата част.

Въпреки, че партньора му Крис Сандърс е зает с друг анимационен проект, той отново ще бъде част от екипа на “Как да си дресираш дракон”, в качеството си на един от изпълнителните продуценти.

Тъй като екипа има на разположение цели три години до премиерата на дългоочакваното продължение, очакванията бяха, че работата по филма ще започне в началото на следващата година.

Но във вчерашен разговор с Hollywood Reporter, режисьора Дийн Деблоа разкри, че работата по дългоочакваното продължение вече е започнала, и плановете са да бъдат направени общо две продължения. Деблоа сподели, че идеята за трилогия е съществувала още преди премиерата на първия филм, но всичко е зависело от това как ще се представи лентата в бокс офис класациите.

Сценарият на “Как да си дресираш дракон 2”, дело на самия Дийн Деблоа, е завършен, и екипа от DreamWorks Animation вече работи по първите сторибордове на продукцията.

Деблоа: “Има няколко герои, които ще бъдат представени за първи път, и които ще играят важна роля в третия филм. Някои моменти и сцени от първата част ще бъдат доразвити в продължението. Не искам да правя филм със същите пет или шест герои, а искам да създам усещането за една по-голяма история и един по-мащабен свят. Хубаво е, че разполагаме с екип от професионалисти, които са напълно уверени, и вярват в този проект. Филмът е много амбициозен, и направата му ще бъде голямо предизвикателство за всички ни.”

Режисьорът също така заяви, че действието на “Как да си дресираш дракон 2” няма да се развива на малкия остров от първия филм, но отказа да разкрие повече подробности. Сюжетът ще се фокусира отново върху младия Хикъп (озвучен от Джей Барушел), който е на път да се превърне в лидера на викингския клан.

Дийн Деблоа: “Ще разширим мащабите и ще създадем една увлекателна история. Но едновременно с това ще запазим и елементите които докоснаха сърцата на зрителите, и превърнаха първата част в успех.”

Освен сценарист и режисьор, Дийн Деблоа също така и ще продуцира филма, заедно с Кристин Белсън (“Мъпети от космоса”), Бони Арнолд (“Играта на играчките”) и Майкъл Конъли (“Клуб ''Първа съпруга'').

Как да си дресираш дракон 2” ще бъде един от двата анимационни филма на DreamWorks Animation, които ще тръгнат по кината през 2014-та година (другата лента е “Mr. Peabody & Sherman”, който ще бъде режисиран от Роб Минкоф).

Очаква се още това лято да бъдат разпространени и първите рекламни материали за “Как да си дресираш дракон 2”.


hollywoodreporter.com
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg