Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї јртисти ї

»вана ѕапазова - јртист

јртист - »вана ѕапазова, Ivana Papazova

√ласувай за актьора:
ѕотребители:
–ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг
5
√ласувай:
—реден резултат: 54/100

»вана ѕапазова - јртист

Ivana Papazova
«ј ј “№ќ–ј √јЋ≈–»я ‘»Ћћќ√–ј‘»я ћЌ≈Ќ»≈
16.07.2019  |   синефиш.бг»вана “одорова ѕапазова е родена на 1 ноември 1968 г.в √оце ƒелчев, актриса
«авършва актьорско майсторство за драматичен театър в Ќј“‘»« „ р. —арафов” в класа на проф. Ѕ. —ърчаджиев през 1998 г. ѕрез 2010 г. придобива магистърска степен по “еатрална режисура в ѕловдивски€ университет „ѕаисий ’илендарски”, където работи с проф. Ќ. —ейкова и Ћео  апон. ƒебютната й рол€ като актриса е  в спектакъла „—тари€т ерген” на ”ил€м  онгрив в ƒ“ – ¬идин. ќт 1998 до 2007 работи на свободна практика и играе в театрите в ѕловдив, —мол€н, ƒобрич,  юстендил, —тара «агора. ќт 2007 е в трупата на драматичен театър „Ќ. ќ. ћасалитинов’ – ѕловдив.

»вана ѕапазова е сред онези актриси, за ко€то с чиста съвест можем да кажем, че е отдадена на сво€та професи€ на сто процента. Ќе напразно е определ€на като актриса, ко€то притежава силно и р€дко културно актьорско майсторство, което обобщава добра вербална техника, усет за жест и пауза, т€ло което знае къде  се намира в пространството и не на последно м€сто всеотдайност, ко€то на ѕапазова не и липсва.  огато € гледаш на сцената несъмнено се по€в€ва  усещането, че тази фина жена влиза с лекота в кожата на образа и започва да живее негови€ живот и да те плен€ва с искрената си и неподправена природа.

≈дно от най-силните и изпълнени€ на сцената на ƒ“ – ѕловдив е рол€та на ≈ва в „≈сенна соната” от »нгмар Ѕергман, постановка »ван ”румов, рол€ ко€то преди години вид€хме в изпълнение на ∆орета Ќиколова на сцената на “еатър 199 . ≈ва на ѕапазаова се отличава със сво€ стоицизъм и ста€вана дълги години ненавист, които изригват и разкриват добре пазени тайни, натрупан гн€в и отча€ние. “ази рол€ донас€ на актрисата втора номинаци€ за престижната театрална награда на —јЅ „»кар-2011”.

»вана ѕапазова е изц€ло отдадена на театъра, освен като актриса, в ѕловдив т€ се е заела да ръководи и местната театрална школа „“ракарт”.  рехката на вид жена си е поставила нелеката задача да запознае и плени малките с маги€та на сценичното изкуство. ѕрекомерната й заетост обаче, не и отнема удоволствието да чете пиеси и да мечтае н€кой ден да постави Ўекспировата пиеса „–ичард III”.

»вана ѕапазова:
„ќбичам си професи€та, обичам праха на сцената. «нам какво ми струва, но това ме прави щастлива.

—поделете:
ѕќ—Ћ≈ƒЌ» ћј“≈–»јЋ» «ј ј–“»—“ј  
 
»збери Aртисти  
¬сички артисти (ј-я)   ¬сички артисти (ј-я)
ј   Ѕ   ¬      ƒ         «   »          Ћ   ћ   Ќ   ќ   ѕ                     ÷      Ў   ў      ё   я
¬сички артисти (ј-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
јртисти с най-висок рейтинг  
јвгуст
1.  ат€ ћънкова
–ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг
100/100
2. –ум€н Ћазов
–ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг
93/100
3. »вана ѕапазова
–ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг –ейтинг
54/100
ѕоследно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg