Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

»нтервюта »нтервю с јли Ћартър за филма У«аразно зло: ∆ивот след смърттаФ

»нтервю с јли Ћартър за филма У«аразно зло: ∆ивот след смърттаФ
Ѕългарската премиера на 3D продукци€та ще се състои на 10 септември 2010 година.
Cinefish.bg

»нтервюта
»нтервю с јли Ћартър за филма У«аразно зло: ∆ивот след смърттаФ

06.09.2010, 11:22  |   ¬ид€на: 4515  |   синефиш.бг  |   »Ќ“≈–¬ё“ј
¬ третата част от поредицата «аразно зло, “«аразно зло: »зтребване”, главната героин€ јлис (ћила …овович) обедини сили с друг оцел€л от вирусната инфекци€ –  леър –едфийлд (јли Ћартър). ¬ предсто€щи€т четвърти филм от поредицата носещ заглавието “«аразно зло: ∆ивот след смъртта”, рол€та на  леър е значително по-гол€ма, а самата героин€, въпреки че е изгубила част от паметта си, е много по-уверена в своите действи€.≈то какво сподели јли Ћартър на пресконференци€ по случай предсто€щата премиера на 3D продукци€та “«аразно зло: ∆ивот след смъртта”:

“„увствате ли се комфортно играейки тази екшън-героин€?”

“„увствам се като гол€ма късметлийка че имах възможността да изигра€ толкова различни героини в толкова различни по жанр филми. —лед като приключихме със снимките на “√ерои” се спр€х и се замислих за четирите години които прекарах снимайки този сериал, и наистина се радвам от постигнатото, и че б€х част от тази продукци€.  огато преминах към “«аразно «ло”, снимките б€ха доста по-изтощителни, но с времето се свиква и всичко се превръща в удоволствие. ≈дна от сцените изискваше да бъдем мокри и изтощени, и въпреки че снимахме с декори във филмово студио, работата си беше много трудна. Ќо после осъзнаваш че на големи€ екран тази сцена ще изглежда страхотно, и че публиката ще бъде на тво€ страна.
»менно този факт превръща и най-трудните сцени в удоволствие.”


“ѕървите три части са наситени с много екшън. ¬ това отношение, как според ¬ас ще се представи “«аразно зло: ∆ивот след смъртта?

“≈кшънът в тази част е много повече. Ќай-хубавото е че ѕол јндерсън се завърна да режисира. «ащото ѕол знае какво иска публиката. јко си фен на “«аразно «ло”, той ще покаже на екрана точно това което искаш. Ќапример, н€кои от каскадите са копирани кадър по кадър от играта. ћоето облекло във филма напълно отговар€ на това с което е облечена героин€та ми от играта. ¬сички тези малки детайли със сигурност ще се харесат на най-преданите фенове.”“Ѕеше ли по-трудно да снимате филма с 3D камери?”

“„естно казано, човек тр€бва да е доста по-търпелив когато снима с т€х. “ова е нова технологи€ и всички все още се учим. »нтересното е че ние б€хме втори€т филм след “јватар”, който започна снимки с тези камери. —ъщите хора които работиха при ƒжеймс  амерън дойдоха на работа и при нас, но и те все още се учеха, така че всички тр€бваше да бъдем търпеливи и да не прибързваме със снимките. јко тр€бваше нещо да се повтори или потрети, никой не се оплакваше и всички си вършехме работата. ¬ъв филма има една страхотна сцена с геро€ јxe ћen, и ни отне цели три дена да € завършим, защото камерата ко€то използвахме можеше да заснеме материал дълъг само 23 секунди, и после тр€бва да чакаш три часа за да започнеш отново. Ќо от друга страна е страхотно, защото знаеш че снимаш с нещо напълно ново и революционно.

јз харесвам новите промени в технологи€та за снимане на филми, и според мен използването на 3D камерите издига ц€лата поредица “«аразно «ло” на съвсем друго ниво. «ащото посто€нно чуваме за други филми които биват изкуствено преработени в 3D, и нещата просто не се получават. ѕри нас от самото начало се знаеше че филмът ще бъде сниман с 3D камери, което означава че публиката ще се наслади на истинско триизмерно качество.”


“—поред ¬ас, ко€ част от филма ще изглежда наистина страхотно в 3D киносалон?”

“»ма една сцена в ко€то ћила …овович скача от върха на една сграда. “ози момент е страхотен. ј и публиката очаква точно такива неща от тези филми.”

“‘изически, как тр€бваше да се подготвите за филма?”

““ренирала съм през цели€т си живот, и съм спортувала много. “ака че лично за мен си е удоволствие да идвам на работа, и заедно с координатора на каскадите да обмисл€ме движени€та. Ќо също така искам да похвал€ и хората които напълно заслужават похвала за работата си – нашите дубльори. «ащото те са хората които прав€т наистина опасните каскади.

— ћила никога не сме казвали “ќ, това не искаме да го правим”, защото и двете искаме сами да си изпълн€ваме каскадите, дори и най-опасните. Ќо също така знаем че ако един от главните актьори пострада сериозно, това ще се отрази на ц€лата продукци€ и снимките могат да бъдат спрени.”


“»ма ли определена сцена с ко€то се гордеете най-много?”

“ќпрeделено сцената с јxe ћen. Ѕеше много мащабна, динамична и всички б€хме напълно мокри. »ма много превъртани€ във въздуха, и съм сигурна че ще изглежда страхотно на големи€ екран.”


““р€бваше ли да се запознаете по-подробно с детайлите от видеоигрите, за да можете да се справите във филма?”

“Ќе, при режисьор като ѕол това просто не е нужно, защото той знае абсолютно всичко за игрите и е напълно на€сно с ц€лата митологи€. ¬ това се крие и удоволствието да работиш с него. ÷ели€т филм е в главата му и единственото което ти казва е, “ƒовери ми се.”

“»мaше ли разлика между работата ¬и с –ъсел ћълкейхи (режисьора на третата част) и ѕол јндерсън?”

“ћного ми хареса работата с –ъсел. —нимахме в Ќю ћексико, жегата бе непоносима и като ц€ло снимките б€ха по-различни, но останах с много добри впечатлени€. ј и обичам героин€та си  леър. ’аресва ми че т€ не е жена ко€то ще разчита на мъж да € спаси – т€ е достатъчно силна да се справи сама. » най-важното е че т€ не не притежава сили на супергерой. “€ е човек, който разчита единствено на инстинктите си, и това лично на мен много ми харесва.”

“»маше ли нещо което, въпреки желанието си, не усп€хте да направите в този филм?”

“≈динственото което искам е да изпълн€вам повече от каскадите си. Ќо пък филмът си е творение на ѕол јндерсън, и в крайна сметка всичко зависи от него. Ќие просто правим това което той ни казва.”

“ олко време прекарахте между мръсоти€та и зомбитата?”

“ћного, много. ћисл€ си че ѕол ни искаше възможно най-мръсни, и едновременно с това да се влачим през най-различни тесни места с фенери, и покрити със слуз. Ѕ€хме мръсни от глава до пети.”

“ акво може да споделите за битката между ¬ашата героин€ и героин€та на ћила …овович, јлис?”

““ова не е точно битка. ѕросто момента е такъв – героите ни не зна€т на кого да се довер€т. » фактът че мо€та героин€ е загубила част от паметта си усложн€ва ситуаци€та. ÷€лата сцена е наистина интересна.”

ќсвен ћила …овович и јли Ћартър, в “«аразно зло: ∆ивот след смъртта” участват още ”ентуърт ћилър ( сериала “Ѕ€гство от затвора” ),  им  оутс ( “ќстровът” ), Ўон –объртс ( “ќстрие на мрака” ), —пенсър Ћок ( “ ъща-чудовище” ) и —иена √илори ( “≈рагон” ).

Ѕългарската премиера на 3D продукци€та ще се състои на 10 септември 2010 година.

residentevilmovies.net
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното

2  оментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Ќеутрално
1 14.11.2010, 06:25
ќценка: 0
0 гласа

чудестно

 
 
 
lus ѕоложително
2 13.11.2010, 01:00
ќценка: 0
0 гласа

 
 

«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg
 лючови думи: другата в мен  |  not set  |  мегаум  |  роми шнайдер  |  владимир георгиев  |  рали ралчев снимки  |  ник нолти  |  мери маккормак  |  игри на рапунцел и разбойника  |  ал пачино театър  |  jason statham  |  пина бауш  |  ћръсни танци с дублаж на български  |  филм аз съм любовта  |  филм от сащ с мел гибсън  |  ристин барански  |  ергени вегас  |  мръсни секси пари  |  прожекци€ филм  |  игри на десперадо