Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“еми »нтервю на “ери √илиъм за филма Д«ем€ на приливитеФ

»нтервю на “ери √илиъм за филма Д«ем€ на приливитеФ
Cinefish.bg

“еми
»нтервю на “ери √илиъм за филма Д«ем€ на приливитеФ

12.02.2008, 11:08  |   ¬ид€на: 1676  |   синефиш.бг  |   √ќ–≈ўј “≈ћј
 ак открихте ƒжодел ‘едерланд за рол€та на ƒжилайза-–оуз във филма „«ем€ на приливите”?

“ери √илиъм: √оспод € избра за нас. Ќие търсихме дълго време актриса за главната рол€ във филма. ¬ремето да започнем снимките съвсем наближи и все още н€махме подход€що момиче, когато се по€ви тази касета от нашата кастинг-режисьорка от ¬анкувър. Ќа тази касета б€ха заснети н€колко момичета, но в момента, в който вид€х ƒжодел, усетих неверо€тната й енерги€. »зглеждаше толкова крехка и с едни такива, особени очи. ќрганизирах пристигането й от “оронто за скрийн-тест. –еакциите и начина, койот бе избрала да каже репликите си б€ха абсолютна изненада, че аз просто казах: „»маш рол€та!” Ѕеше толкова различна от нормалните сантиментални дечица, беше много зр€ла.

 ак се справи ƒжодел ‘едерланд с рол€та си и с истори€та? “€ наистина е неверо€тна актриса, но това е една доста обезпокоителна рол€ за дете...

“ери √илиъм: Ќ€маше нужда от об€снени€ – ƒжодел е изключително интелигентно момиче! ј също така е късметлийка, защото има много чувствителна и умна майка, ко€то да работи с не€. —прав€нето й с истори€та бе като игра с кукули и обезпокоителната природа не беше толкова стр€скаща за не€ самата. —поред мен, възрастните са тези, които възприемат нещата от обезпокоителната им страна, а децата гледат от друг ъгъл към случващото се. ¬ много от сцените, аз € оставих сама да реши как да ги изиграе. “ака че, във филма виждаме едно как мисли и какво прави едно 9 и половина годишно момиче, а не как един 64-годишен мъж казва на едно 9 и половина годишно момиченце как да бъде себе си. ƒецата могат да бъдат изумителни.

»зползвахте ли н€кои от вашите детски спомени, за да направите „«ем€ на приливите”?

“ери √илиъм: Ќе точно...≈динствено факта, че съм израснал в ћинесота и наблизо имаше ниви от житни класове и царевични полета. »маше го онова усещане за свободата на отвореното пространство, на красиви€ пейзаж. “очно това усещане исках да пресъздам във филма, защото то беше гол€ма част от детството ми.

» обратното на това усещане е чувството на клаустрофоби€ от вътрешните пространства?

“ери √илиъм: ƒа, това веро€тно идва от живота ми като възрастен човек...

¬ие сте работил с ƒжеф Ѕриджис в „ рал€ на рибарите” – как протече сега съвместната ви работа?

“ери √илиъм: –аботата с ƒжеф винаги е радост. “ой е толкова убедителен, разумен и точен. –абоата с актьор като него е наслада.  огато работихме заедно в „ рал€т на рибарите”, –оджър ѕрат каза, че съм открил своето кинематографично алтер-его: нещо като ћастро€ни на мо€т ‘елини. “ой призем€ва гол€ма част от нещата, които прав€.  огато искам да съм глупав, той превръща тази мо€ мисъл в негова и € прави правдоподобна и реална.

“ова, което се получи наистина жестоко в „«ем€ на приливите” беше, че б€хме предвидили манекен да седи в креслото все едно е мъртъв. Ќо ƒжеф реши да го направи без манекен и се получи. “ова е много готино качество, защото другите актьори биха отсекли: „»зползвайте манекен за тази сцена!”. ѕък и щеше да се почувства разлика в актьорската игра на ƒжодел, защото е различно да стои до манекен и до жив актьор.
—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg