Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Ќачало ї

Ќовини

ї

“в новини "»мало едно време на »зток" в “¬ форумите на  ан

»мало едно време на »зток в “¬ форумите на  ан
Ќовата 90 минутна телевизионна верси€ на филма "»мало едно време на »зток", е озвучена на английски език, за ко€то - в рол€та на √еорги —тоев се превъплъти актьорът јтанас —ребрев.
Cinefish.bg

“в новини
"»мало едно време на »зток" в “¬ форумите на  ан

21.03.2012, 15:54  |   ¬ид€на: 5549  |   Press Release  |   “¬

–азпространението на български€т документален филм на режисьора и продуцент ƒемир янев, „»мало едно време на »зток” пое британската компани€ Journeyman Pictures, ƒжърниман ѕикчърс. Ѕазираните в Ћондон дистрибутори ще представ€т филма на телевизионните форуми в  ан в кра€ на месец март тази година.

Ќовата 90 минутна телевизионна верси€ на филма "»мало едно време на »зток", е озвучена на английски език, за ко€то - в рол€та на √еорги —тоев се превъплъти актьорът јтанас —ребрев.

–азпространението на български€т документален филм на режисьора и продуцент ƒемир янев, Д»мало едно време на »зтокФ пое британската компани€ Journeyman Pictures, ƒжърниман ѕикчърс.„ѕетър ћелтев, с който работихме повече от две години се отказа да продължи работата си по филма. Ќаправи н€колко реклами за Ѕ”Ћ»Ќ— и сигурно е променил мнението си за прехода и за живота на √еорги —тоев..."- коментира режисьора. √ласът зад кадър който разказва хронологичните събити€ на български€т преход записа  ен ’ил, съпругът на ћариана ’ил.

ћеждувременно, негативните събити€ около режисьора и съдбата на филма в Ѕългари€ не стихват. —офийски€т градски съд върна делото срещу режисьора и продуцент ƒемир янев по обвинение за нападение над трима полицаи обратно в районни€ съд.

–азпространението на български€т документален филм на режисьора и продуцент ƒемир янев, Д»мало едно време на »зтокФ пое британската компани€ Journeyman Pictures, ƒжърниман ѕикчърс.Ќеочаквано развитие, след като на 24 октомври 2011 година, съдът произнесе г-н янев за невинен, което режисьора коментира така:  - "“ри години ме викат като обвин€ем за това, че съм нападнал н€какви си трима полицаи. Ќе съм докоснал нито един от т€х дори с пръст... Ќ€ма нито една истина в техните показани€ както и в техните свидетелства пред съди€та и пред български€ съд. —ега пак всичко започва отначало. ¬сичко в Ѕългари€ се гради на едни добре оплетени тайни и лъжи... јман от лъжльовци!”

–азпространението на български€т документален филм на режисьора и продуцент ƒемир янев, Д»мало едно време на »зтокФ пое британската компани€ Journeyman Pictures, ƒжърниман ѕикчърс.ƒелото ще се гледа наново от друг съдийски състав на 23 април, 2012 година.

"»мало едно време на »зток" не беше допуснат за показ в големите вериги кино екзебитори в Ѕългари€. ‘илмът направи сво€та премиера в ≈вро —инема през октомври миналата година в —офи€. — игрални възстановки по книгите на √еорги —тоев, телевизионен архив и интервюта с обществени личности като ѕалми –анчев, јндрей ѕантев, –умен Ћеонидов и други филма разказа тъмната страна на български€ преход.

—поделете:

Cinefish.bg ќў≈ Ќќ¬»Ќ»
Cinefish.bg - ¬сичко за киното ћЌ≈Ќ»я Cinefish.bg - ¬сичко за киното


«а да напишете коментар, е нужно да влезете с ¬ашите име и парола.


 

ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈— ѕќѕ”Ћя–Ќ» ‘»Ћћ» ƒЌ≈—
 
Cinefish.bg Cinefish.bg