Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Хитовата 3D-анимация “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с продължение

Хитовата 3D-анимация “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с продължение
Хитовата 3D-анимация “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с продължение
Cinefish.bg

Филми
Хитовата 3D-анимация “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с продължение

12.11.2012, 12:58  |   Видяна: 3744  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

В края на месец септември се състоя световната премиера на триизмерната анимация “Хотел Трансилвания” и до момента лентата е натрупала близо 300 милиона долара от световното си коноразпространение. Българското представяне на режисирания от Генди Тартаковски филм е също доста успешно и приходите вече надминаха границата от половин милион лева.

От студиото Sony Pictures Animation са повече от доволни от постижението и в публикувано в интернет изявление те обявиха, че “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с директно продължение.

Хитовата 3D-анимация “Хотел Трансилвания” ще се сдобие с продължениеПодготвителната работа по продукцията ще започне в началото на следващата година, а представител на студиото оповести, че световната премиера на завършения филм ще се състои на 25-ти септември, 2015-та година.

За направата на първата част бяха похарчени 85 милиона долара и спечеленото до момента не само покрива всички разходи, но и превърна лентата в най-печелившото анимирано заглавие в историята на Sony Pictures Animation. Именно това добро постижение е причината поради която от студиото могат да си позволят да отпуснат по-голям бюджет за “Хотел Трансилвания 2” – според последната информация, само за създаването на втората част (без да се смятат разходите за реклама) ще бъдат осигурени 110 милиона долара. Продължението все още не разполага със сценарист, но това което вече се знае е, че актьора Адам Сандлър се е съгласил отново да даде гласа си на главния персонаж Дракула.

Въпреки успеха на оригиналния филм, Генди Тартаковски е отказал да режисира продължението. Вместо “Хотел Трансилвания 2”, Тартаковси ще работи по високобюджетната анимация “Попай 3D”, чиято световна премиера ще се състои на 26-ти септември, 2014 година. От Sony Pictures Animation вече търсят заместник и преговарят с “няколко известни анимационни режисьори”, но за момента не се разкриват никакви имена.

Президентът на отдел “Дистрибуция” в Sony Pictures, Рори Брюър: ” “Хотел Трансилвания” надмина очакванията на всички ни. Филмът се представя изключително добре в световния бокс офис и това е добра новина за всички, които работеха неуморно по създаването му. Сега, тези талантливи хора ще имат възможността да развихрят отново въображението си. Радваме се, че ще можем да направим продължение и знам, че всеки член на екипа има свои забавни идеи, които по един или друг начин ще бъдат инкорпорирани в завършения продукт. Светът на “Хотел Трансилвания” е достатъчно обширен и интересен и няма съмнение, че втората част ще бъде също толкова забавна колкото първата.”

В най-добрия случай, до края на тази година ще станат ясни имената на режисьора на анимационната лента и на сценариста, който ще работи по сюжета.

Любопитно е да се отбележи, че продукцията на Sony Pictures Animation няма да бъде единственото анимационно заглавие, чиято премиера ще се състои на 25-ти септември, 2015-та година. На същата дата по кината ще тръгне и конкурентната анимирана лента “B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations” (“БНО: Бюро за неземни операции”), дело на компанията DreamWorks Animation.

От Sony Pictures заявиха, че точно както предшественика си “Хотел Трансилвания 2” ще се разпространява в триизмерен формат.

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg