Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Грешките във филмовите костюми и реквизити, които не сме забелязали

Грешките във филмовите костюми и реквизити, които не сме забелязали
Cinefish.bg

Теми
Грешките във филмовите костюми и реквизити, които не сме забелязали

08.03.2019, 10:05  |   Видяна: 637  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Грешки във филмите стават по много причини. В крайна сметка, в правенето на един голям филм могат да бъдат замесени над около хиляда души. Все някой от тях е възможно да не свърши работата си, както трябва. Нищо не е фатално, докато грешката не е видима на екрана за зрителите. Често пропуските са заложени още в сценария, но в случите по-долу се касае най-вече за неточности, свързани с адекватността на епохата, която отразяват костюмите и реквизитите.

Слава
 
Слава

Никой не може да обясни как се е случило това. „Слава“ е с сюжет, развиващ се по време на гражданската война в САЩ. Никой не е имал часовник като този,  показан на снимката. Този филм все пак е с голям бюджет и е пълен с известни актьори. Ръчните часовници не съществуват до 20-те години на миналия век, а дори и тогава те не са били дигитални.

Мумията се завръща
 
Мумията се завръща

Наистина не е възможно брандингът да е бил популярен в древен Египет. По време на една епична сцена на битката между Нефертити и Анк Су в „Мумията се завръща“ можете да видите няколко етикети върху бельото на жените. Просто не се връзва Нефертити да е момиче, което ходи по молове.

Троя
 
Троя

Погледнете пискюления чадър зад Орландо Блум. Е, този малък детайл е напълно неточен. Всъщност чадърът е бил изобретен през 5 век пр.н.е., след битката при Троя. Понякога просто не трябва да отрязваме такива неточности, за да се насладим на филма.

Гордост и предразсъдъци

Гордост и предразсъдъци

„Гордост и предразсъдъци“ е класическа история за една жена, която намира любовта в очите на един неординарен мъж. В началото на филма Елизабет Бенет и мистър Дарси могат да бъдат видени обути с гумени ботуши. Но те не са били „изобретени“ до около двадесет години след събитията във филма.

Лека нощ и късмет
 
Лека нощ и късмет

Армейските униформи имат много строги правила и разпоредби. Не можете просто да измислите как изглеждат те, трябва да направите малко историческо изследване. Сюжетът на този филм се случва през 50-те години на миналия век, но във филма има някои небрежно облечени офицери, които носят пагони, които са въведени едва в края на шейсетте години.

Смело сърце
 
 Смело сърце

„Смело сърце“ е един от онези филми, които всички са гледали, но почти никой не си спомня детайли от него, та даже дори за какво се разказва. Но по някаква причина той продължава да бъде актуален. Работата е там, че костюмите са неадекватни за епохата. Действието се случва през 13-ти век, но шотландците са започнали да носят „полички“ чак през 16-ти век.

Пурпурен цвят
 
Пурпурен цвят

„Пурпурен цвят“ разказва историята на чернокожи жени, живеещи в американски юг в началото на миналия век. Сюжетът е базиран на романа на Алис Уокър. В даден момент Дани Глоувър се появява във филма, носещ клип на вратовръзката си- моден аксесоар, който няма да бъде представен на пазара до 1928 година.

Гладиатор
 
Гладиатор

Наистина не е възможно чорапогащниците с ликра да са съществували в древен Рим. А когато Ръсел Кроу е облечен в доста епична кожена броня едва ли някой от зрителите би бил прекалено фокусиран върху комфорта или разтегливите панталони в гладиаторските времена.

Странният случай с Бенджамин Бътън
 
Странният случай с Бенджамин Бътън

Актьорът Брад Пит винаги е бил известен като много стилен човек, най-вече, когато е извън екрана. В филма от 2008 г. “ Странният случай с Бенджамин Бътън” той може да бъде забелязан с един наистина стилен аксесоар в една от важните сцени - гъзарски слънчеви очила Рей Бан, и по-специално моделът на Aviator 3025. Въпросната сцена се случва през 1945 г., но точно този модел е пуснат на пазара през 1952 г.

Пепеляшка
 
 Пепеляшка

Трудно е да забравим емблематичната и красива бяла сватбена рокля на Пепеляшка, носена в класическия анимационен филм на Дисни от 1950 г., който има култов статус. Повечето зрители може би си спомнят, че роклята е със скромен дизайн с дълъг ръкав. Но в сцената, когато тя се качва в каретата след бала, роклята изведнъж става с къс ръкав.

ДАС


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg