Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Филмовият конкурс за сценарий на Кевин Спейси и Trigger Street Productions е вече в България

Филмовият конкурс за сценарий на Кевин Спейси и Trigger Street Productions е вече в България
Cinefish.bg

Теми
Филмовият конкурс за сценарий на Кевин Спейси и Trigger Street Productions е вече в България

25.11.2015, 11:05  |   Видяна: 1199  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Трима таланти от 10 държави в надпревара да режисират Маги Джилънхол в Лос Анджелис

Конкурсът Jameson First Shot е вече в БЪЛГАРИЯ! Заедно с Кевин Спейси, Trigger Street Productions и Jameson тръгват на лов за най-надарените и перспективни филммейкъри в света, които да разкажат завладяващите си истории. Трима победители ще имат изключителната възможност да превърнат сценариите си в късометражни филми с участието на Маги Джилънхол и да реализират своите премиери в Лос Анджелис, в компанията на едни от най-големите имена в световното кино.

Филмовият конкурс за сценарий на Кевин Спейси и Trigger Street Productions е вече в България

Целта на конкурса е да даде силен старт на талантите в индустрията. Подтиква амбициозните кинаджии да бъдат смели, да пишат за това, което е истински важно за тях, да разказват историите, които искат да бъдат разказани и в крайна сметка да направят филма, който искат да направят. Jameson First Shot търси скритите професионалистите и мечтателите, хората с големи идеи и неутолимо желание да творят.

Кевин Спейси знае колко трудно може да бъде навлизането в кино индустрията. След своя успех, той чувства колко важно е “да върне асансьора обратно долу”, както му е казал веднъж неговият ментор Джак Лемън. “Не е важно къде се намира някой, важно е къде може да стигне след 10 години, ако е окуражаван, мотивиран и воден”, казва Спейси.

Световният продуцент Дана Брунети, който ще бъде неотлъчно до победителите, докато те правят своите филми, вижда конкурса като възможност за кинаджиите извън Холивуд да заблестят: “Отворихме конкурса за държави от целия свят; повече държави означава повече надарени хора. Холивуд няма монопол над таланта и ние искаме да видим какво може да ни предложи светът”, казва Брунети.

Маги ДжилънхолМаги Джилънхол ще играе главната роля в тазгодишните три филма победители. Тя е известна със своя смел избор на филми, от “Дони Дарко” до “Черният рицар”. Номинациите за Оскар за второстепенна роля в “Лудо сърце” и два Златени глобуса за главна роля в “Секретарката” и “ШериБейби” доказват нейния безспорен талант и диапазона на актьорските й възможности. Не по-малко блестяща е и на театралната сцена в скорошния ѝ дебют на Бродуей с “Истинските неща”. Последната й роля на Неса Стейн в “Благородна жена” й донася Златен глобус, номинация за наградата SAG, а в момента е номинирана за престижния приз Еми.

Какво търси Маги в един сценарий? Актрисата препоръчва да се погледнат нещата от друг ъгъл: “Наблюдение, което не сме видели, което е истинско, в което хората се откриват, което е объркано - каквито сме всички.”

За абмициозните филммейкъри, които нямат търпение да се впуснат в надпреварата, Маги препоръчва: “Включете малко от истинското си аз в това, което правите - доброто изкуство изисква уязвимост.”

Кевин Спейси и Trigger Street Productions е вече в България

В петото издание на конкурса Jameson разширява зоната на държавите участнички, за да дадат повече възможности на скритите таланти да покажат своята работа. Конкурсът е отворен за участници от Англия, Ирландия, Индия, Австралия, Канада, България, SA (Южна Африка), Кения, Русия и Съединетите щати.

Конкурсът вече е отворен за апликации. Правилата, включително дължината и темата можете да откриете на http://www.jamesonfirstshot.com/

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg