Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Филм за писателката Дж. К. Роулинг

Филм за писателката Дж. К. Роулинг
Cinefish.bg

Филми
Филм за писателката Дж. К. Роулинг

18.02.2011, 12:24  |   Видяна: 6215  |   actualno.com  |   ФИЛМ

Историята на Дж. К. Роулинг, авторката на романите за приключенията на Хари Потър, ще бъде преразказана в телевизионен филм, предаде ДПА.

Ролята на писателката ще бъде поверена на телевизионната актриса Попи Монтгомъри, позната на зрителите като агент от ФБР Саманта Спейд от сериала "Безследно изчезнали".

Телевизионният филм със заглавие "Странна магия" ще бъде заснет в Канада. Там създателите на лентата са открили сгради, подобни на онези, които Дж. К. Роулинт посещава в Единбург, докато пише книгите за момчето-магьосник.

Снимките започват следващата седмица. Филмът ще проследи и епизоди от ранния живот на писателката и ще обясни как се е зародила идеята за Хари Потър, докато Роулинг пътува във влак от Манчестър за Лондон.

45-годишната писателка, която ревниво пази личния си живот, не е давала съгласието си за заснемането на историята й, съобщава Прес асосиейшън.

Дж. К. Роулинг започва да пише романите за Хари Потър през 90-те години на миналия век. Тогава тя живее в Единбург като безработна самотна майка. Пише в кафене, защото не може да си позволи да отоплява жилището си. Писателката сега е една от най-богатите жени в света.

Състоянието й се изчислява на 520 милиона лири /840 милиона долара/. От книгите й, преведени на 67 езика, са продадени над 400 милиона копия. По седемте й романа за приключенията на Хари Потър са заснети осем филма. БТА

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg