Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Екипът зад “Железният човек” ще работи по новата филмова адаптация на “Книга за джунглата”

Екипът зад “Железният човек” ще работи по новата филмова адаптация на “Книга за джунглата”
Екипът зад “Железният човек” ще работи по новата филмова адаптация на “Книга за джунглата”
Cinefish.bg

Филми
Екипът зад “Железният човек” ще работи по новата филмова адаптация на “Книга за джунглата”

06.11.2013, 11:42  |   Видяна: 2475  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Само преди няколко месеца от студиото Уолт Дисни обявиха, че ще финансират направата на нова филмова адаптация на прочутия сборник от разкази “Книга за джунглата”. Работата по сценария вече започна, а намерението на продуцентите от Дисни е бъдещата лента да бъде само началото на нов филмов франчайз, който ще проследява приключенията на познатите персонажи Маугли, мечката Балу и пантерата Багира.

През изминалите два месеца се знаеше единствено, че по сюжета на новия “Книга за джунглата” работи сценариста на “Уличен боец” Джъстин Маркс, но преди броени часове от студиото съобщиха, че ако всички протече по план на режисьорския стол на продукцията ще седне създателя на първите две части от поредицата “Железният човек” Джон Фавро.

Фавро вече име изградени професионални отношения с Уолт Дисни и очакванията са, че до края на годината той ще подпише договора за режисура на “Книга за джунглата”.

Към него ще се присъедини част от снимачния екип на първия “Железният човек”, а според последните слухове кастингите за главни роли ще започнат до пролетта на следващата година. За Уолт Дисни това е един от най-приоритетните бъдещи филми и от студиото са готови да отпуснат бюджет за снимки от над 100 милиона долара.

Любопитно е да се отбележи, че от Дисни вече са пренасяли на големия екран популярния сборник на писателя Ръдиард Киплинг.Любопитно е да се отбележи, че от Дисни вече са пренасяли на големия екран популярния сборник на писателя Ръдиард Киплинг. В края на 60-те години от студиото създадоха анимационна версия на “Книга за джунглата”, която и до ден-днешен продължава да се радва на завидна популярност сред публиката.

През 1994-та по кината се завъртя и пълнометражна игрална версия на историята за Маугли, чиито режисьор бе Стивън Сомърс. Но въпреки подкрепата на Дисни и силната рекламна кампания лентата на Сомърс не се превърна в очаквания бокс офис хит. Конкретни детайли за сюжета на новата филмова адаптация все още не се разкриват и за момента режисьора Джон Фавро и сценариста Джъстин Маркс са единствените, чиито имена се свързват с проекта.

В най-добрия случай до средата на следващата година ще стане ясно кога ще започнат снимките на “Книга за джунглата” и на коя дата ще се състои световната премиера.Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg