Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми Джош Хартнет за отказа си да изиграе ролята на Батман

Джош Хартнет за отказа си да изиграе ролята на Батман
Джош Хартнет за отказа си да изиграе ролята на Батман
Cinefish.bg

Филми
Джош Хартнет за отказа си да изиграе ролята на Батман

17.04.2015, 10:30  |   Видяна: 3833  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ
Благодарение на участията си в мащабните военни хитове "Пърл Харбър" и "Блек Хоук" Джош Хартнет бързо се нареди сред най-известните и търсени млади изпълнители в Меката на киното. Но именно този звезден статут бе една от основните причини поради които Хартнет се оттегли от светлините на прожекторите и прекара повече от едно десетилетие като приемаше роли единствено в малки независими и късометражни филмови проекти.

Едва през 2014-та година той отново привлече вниманието на широката публика, но този път с участието си в телевизионен сериал - "Викторианска готика".

В момента амбициозната ТВ-продукция на сценариста на "Гладиатор" Джон Логан се радва на значителна популярност сред феновете на хорър-жанра и след по-малко от две седмици ще бъде отбелязан дебюта на първия епизод от новия втори сезон.

Именно по време на интервю за "Викторианска готика" Джош Хартнет разкри, че съжалява за изпуснатата възможност да изиграе култовата роля на Батман. През 2004-та година Хартнет е имал среща с режисьора на "Батман в началото" Кристофър Нолан, но по думите на самия актьор той бързо е отхвърлил офертата за участие.

Хартнет пред Playboy: "Определено се е случвало да казвам "Не" на грешните хора. Научих си урока когато с Кристофър Нолан обсъждахме Батман. Тогава реших, че това просто не е за мен. След това той (Нолан) не искаше да ме наеме за "Престиж". Не само наеха своя Батман (Крисчън Бейл) за този филм, но и наеха тогавашната ми приятелка (Скарлет Джохансън)."

36-годишният актьор добави, че причината за отказа да изиграе Батман е нежеланието му да бъде приеман единствено като "актьор за блокбастъри".

"Не исках да бъда поставен в опредeлена рамка и се страхувах да не се превърна в актьор за един тип филми. Но видях, че Крисчън Бейл успя да превъзмогне това. Страхотно беше да го видя да работи по толкова различни филми след Батман. Защо тогава аз не осъзнах това? Но сега вече знам, че не трябва да отхвърлям участия само защото става дума за супергерои."

Освен в предстоящия втори сезон на "Викторианска готика" Джош Хартнет може да бъде видян в новия филм на Робърт Дювал "Диви коне" и приключенската романтика "Любовниците".
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg