Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало » Артисти »

Джон Кюсак - Артист

Артист - Джон Кюсак, John Cusack
Дебютира в киното на 17 години в романтичната комедия „Клас” (1983) с Роб Лоу и Андрю Макарти

Гласувай за актьора:
Потребители:
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
1
Гласувай:
Среден резултат: 10/100

Джон Кюсак - Артист

John Cusack
ЗА АКТЬОРА ГАЛЕРИЯ ФИЛМОГРАФИЯ МНЕНИЕ
17.09.2019  |   синефиш.бгДжон Кюсак е роден на 28 юни 1966 г. в Евънстън, Илинойс, САЩ. С изключение на майка му Нанси, която е учителка по математика, целият клан Кюсак е в шоубизнеса: бащата Дик е актьор и режисьор, братята и сестрите му Джоан, Ан, Бил и Сузи също са актьори. Всички деца стават част от Chicago's Piven Theatre Workshop.

Преди Джон да навърши 12, вече има няколко излизания на сцена, участия във филми и реклами. Дебютира в киното на 17 години в романтичната комедия „Клас” (1983) с Роб Лоу и Андрю Макарти. Със следващата си роля в „Sixteen Candles” (1984) става любимец на тийнейджърите. От този ранен период ще бъде запомнен като Лойд Доблър в „Say Anything...” (1989).

12 месеца по-късно e забелязан от големите в бизнеса, докато се „разправя” с манипулативната си майка (Анджелика Хюстън) и инатливата си приятелка (Анет Бенинг) в „The Grifters (1990). Следващите няколко години са спокойни откъм филмови проекти, но Кюсак замества липсата на снимки с други занимания. Той режисира и продуцира няколко шоупрограми за театралната трупа „The New Criminals”, която той основава през 1988 г. (по модел на тази на Тим Робинс в Лос Анжелис). През 1993-та отказва ролята на Уди Харелсън в „Неприлично предложение”.

През 1997 г.се снима с Мини Драйвър в „Grosse Pointe Blank” (1997), продуцирана от неговата компания New Crime Productions. Същата година се появява и в екшъна „Въздушен конвой”. Кюсак решава да участва в него, защото”вече е време за умни бизнес решения”. Преди края на годината се снима и в „Градината на доброто и злото” на Клинт Истууд.  През 1998 г. участва в „Тънката червена линия” и веднага след това в „Контролна кула” с Бил Боб Торнтън, Кейт Бланшет и Анджелина Джоли.

Кюсак винаги е харесвал странни истории, затова не е изненада неговото решение да стане част от филма „Да бъдеш Джон Малкович” (1999). На следващата година отново е спретнат в „Момичета от класа” (2000). Името му се свързва с няколко холивудски актриси - Мини Драйвър, Алисън Истууд, Клеър Форлани, Лили Тейлър и Нийв Кембъл. Джон се снима заедно със сестра си Джоан в десет филма! През 2001-ва участва в „Любимците на Америка” с Катрин Зита - Джоунс. Казва, че най- добрите сценарии, които е чел са на „Да бъдеш Джон Малкович” и „Max” (2002).

През 2003-та се снима в „Присъда за продан”, а две години по-късно в „Must Love Dogs” (2005) заедно с Дермът Мълруни, Даян Лейн, Стокард Чанинг и Кристофър Плъмър. Следва „The Contract” (2006) с Морган Фрийман. През 2007-ма се снима в драматичния „Грейс няма да се върне” (2007), хоръра „1408” (2007) и веселия „Martian Child” (2007). Миналата година го гледахме в „Корпорация  война”. След „2012” ще  го чакаме в „Hot Tub Time Machine” (2010).


Споделете:
ПОСЛЕДНИ МАТЕРИАЛИ ЗА АРТИСТА  
 
Избери Aртисти  
Всички артисти (А-Я)   Всички артисти (А-Я)
А   Б   В   Г   Д   Е   Ж   З   И   Й   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ц   Ч   Ш   Щ   Ь   Ю   Я
Всички артисти (А-Z)
A   B   C   D   E   F   G   H   I   J   K   L   M   N   O   P   Q   R   S   T   U   V   W   X   Y   Z
Артисти с най-висок рейтинг  
Октомври
1. Анди Мускети
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
100/100
2. Иван Юруков
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
97/100
3. Джейдън Либърхър
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
90/100
4. Любомир Нейков
Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг Рейтинг
64/100
Последно добавени артисти  
 
Cinefish.bg Cinefish.bg