Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми “БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – нова информация за филма

“БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – нова информация за филма
“БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – нова информация за филма
Cinefish.bg

Филми
“БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – нова информация за филма

29.04.2013, 10:21  |   Видяна: 3013  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Екшън-комедията с Брус Уилис “БСП - Бесни Страшни Пенсии” се превърна в един от изненадващите хитове на 2010-та година. Приходите от близо 200 милиона долара в световен мащаб надминаха първоначалните очаквания на анализаторите и веднага след Blu-ray и DVD премиерата на филма от компанията Съмит Ентъртейнмънт съобщиха, че ще бъде направено продължение. Снимките на втората част протекоха в Канада и Европа през есента на миналата година, а Брус Уилис се завърна отново в ролята на бившия агент от ЦРУ Франк Моузес.

Подобно на останалите продължения на успешни заглавия продуцентите увеличиха актьорския състав на “БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” и към познатите от първата част Брус Уилис, Хелън Мирън, Джон Малкович и Мери-Луис Паркър се присъединиха Катрин Зита-Джоунс, Дейвид Тюлис, Брайън Кокс и носителя на “Оскар” Антъни Хопкинс.

“БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – нова информация за филма

За разлика от оригиналната лента по-голямата част от действието на втората част се развива в Европа където героите Франк Моузес, Сара Рос и Марвин Богс са принудени да се борят срещу още по-опасни врагове, сред които е и мистериозния дилър “Жабата”.

Задачата на Франк и партньорите му е да открият портативно ядрено устройство за което се смята, че ще промени завинаги бъдещето на оръжейните технологии. Но проблемите се увеличават значително когато става ясно, че по следите на оръжейното устройството са тръгнали неуморими наемни убийци, безмилостни терористи и корумпирани правителствени лица.

Изправени пред многобройни врагове от различни държави Франк и останалите “пенсионирани” агенти от ЦРУ трябва да разчитат единствено на своите умения за да останат живи и да се доберат първи до оръжието.

Режисьорът на първата част Робърт Швентке отказа да се завърне за продължението и за негов заместник бе избран носителя на “Оскар” Дийн Парисо, чиито най-известен филм до момента е комедийния “Купон с Дик и Джейн”. По думите на Парисо “БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” запазва елементите от оригинала като в същото време “вдига летвата” по отношение на хумора и екшъна. От своя страна продуцента Лоренцо ди Бонавентура (“Трансформърс”) похвали новите актьорски попълнения и заяви, че филма е много по-забавен и енергичен от предшественика си.

“БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” – Лоренцо Ди БонавентураДи Бонавентура: “Новите актьори вдъхват невероятна енергия на целия филм. Това е един от филмите с чиито актьорски състав се гордея най-много. Проведохме тестови прожекции преди няколко дни и реакциите на хората бяха много добри. Най-просто казано това е един изключително забавен филм. Мащабът е много по-голям, героите пътуват до Париж, Москва и Лондон, а Дийн Парисо е дарен с уникално чувство за хумор. Той знае точно какво може да разсмее публиката и за мен като продуцент е истински късмет да работя с такъв човек. Във филма има сцени които буквално ще накарат хората да се смеят от сърце. Дийн знае как да поддържа енергично темпо, което ти дава цялата информация без да те натоварва излишно. Всеки, който участваше в направата на “БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” може да са гордее с постигнатото.“

За направата на комедийния екшън беше отпуснат бюджет от около 70 милиона долара, а Лоренцо ди Бонавентура не отхвърли възможността в бъдеще да бъде направено и още едно продължение.

Световната премиера на “БСП - Бесни Страшни Пенсии 2” ще се състои на 19-ти юли, тази година.


Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg