Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Филми 8-ми FILM PALACE FEST в Балчик

8-ми FILM PALACE FEST в Балчик
Международният IN THE PALACE, съставен от FILM PALACE FEST и MUSIC PALACE FEST, ще ви посрещне в Балчик, от 19 до 26 юни 2010.
Cinefish.bg

Филми
8-ми FILM PALACE FEST в Балчик

17.05.2010, 11:19  |   Видяна: 2922  |   синефиш.бг  |   ФИЛМ

Международният IN THE PALACE, съставен от FILM PALACE FEST и MUSIC PALACE FEST, ще ви посрещне в Балчик, от 19 до 26 юни 2010.

Най-добрите заглавия и имена от европейското и световно кино и музика ще владеят емоциите на зрители, гости и участници в 8-то издание на фестивала. Специалната образователна програма FILMER FORGE 2010 ще развива уменията в областа на киното и аудио-визуалните технологии на кинопрофесионалисти и начинаещи.

IN THE PALACE е събитието, което за осем години промени не само разбиранията ни за кино, но и създаде специален фестивален облик на Балчик и Двореца. Разпределената в няколкото конкурса програма на фестивала ежегодно предлага най-актуалното от съвременното кино и музика, не само като автори, но и като тенденции.Важна част от FILM PALACE FEST е обучителната програма FILMER FORGE, обхващаща разнообразни лекционни курсове, трейнинг програми, както и майсторски класове на легендарни кинопрофесионалисти. SEA IT е предназначена за български студенти от първи и втори курс; BEACH IT е пийчинг тренинг; MOVE IT е курс от лекции, свързани с промотиране, филмово разпространение и маркетингови стратегии, организиран в партньорство с Черноморската фестивална мрежа и Югоизточната европейска филмова мрежа (SEECN); REELISM включва майсторски клас по оператория и уъркшоп “Постпродукция на звук и картина”; PLUG IN е ковачница за хибридни формати и нови медии. Създадените модули са насочени към студенти и доказали се артисти (продуценти, режисьори, сценаристи, оператори, монтажисти и звукорежисьори). Сред лекторите и професионалистите, поканени за участие във  FILMER FORGE и MARK IT, са криейтив директорът на Google Джи Лий, Тудор Джурджу – основател и президент на международния филмов фестивал в Трансилвания, руският оператор Сергей Астахов, представители на международни фондове, 12 национални филмови центъра, директори и програматори на 13 Европейски фестивала, продуценти и представители на телевизии, разпространители, дистрибутори. Срокът за записване във всички програми и майсторски класове е 31 май. Повече информация за отделните модули може да бъде открита на www.inthepalace.com

PALACE FEST на открита сцена предлага неповторима селекция от стилове и артисти, включваща Saskia Laroo (Холандия), The Bellrays (САЩ), L.A. Prostitutes (Дания), Waldeck (Австрия), Hvoya (Украйна), Pozvakowski (Унгария), Contradicta (Сърбия), Beat Dis (Унгария), The Bullets (Гърция).

Още новини:
Задава се нова поредица подобна на историите за Хари Потър
Уашовски с нов провокативен любовно-военно-фантастичен филм за Ирак
Копола: 3D филмите са просто лесен начин за парични приходи
Алън Тюдик се присъедини към "Трансформърс 3"
Шон Пен - във филм на италианския режисьор Паоло Сорентино

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 17.11.2010, 09:07
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg