Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми "2012" на първо място в американския бокс офис

2012 на първо място в американския бокс офис
"2012" оглави американския бокс офис без никаква конкуренция.
Cinefish.bg

Теми
"2012" на първо място в американския бокс офис

16.11.2009, 10:30  |   Видяна: 3563  |   avtora.com  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Апокалиптичната премиерна драма "2012" оглави американския бокс офис без никаква конкуренция.


Високобюджетната продукция е на Роланд Емерих, който е заснел своята версия за края на света на 21 декември 2012-та, според календара на маите. Актьорите Джон Кюсак, Аманда Пийт, Оливър Плат, Дани ГлоувърТанди Нютън, Уди Харелсън са големите звезди на лентата. На фона на опустошителни вулкани, цунамита и земетресения, писателят Джаксън се опитва да спаси семейството си, като трябва да стигне до Китай, където американското правителство е построило специални кораби.



Втората позиция е за лидера от миналия уикенд "Коледна песен 3D". Режисьор и сценарист е Робърт Земекис, който е филмирал едноименния класическа приказка на Чарлс Дикенс. Лентата е първият филм на гиганта Disney, който излиза във формат за IMAX 3D киносалони. Джим Кери, Гари Олдман, Робин Райт Пен и Боб Хоскинс изпълняват главните роли. Историята проследява стария скъперник Скрудж, който в навечерието на Коледа е посетен от три духа - от миналото, настоящето и бъдещето му. Скрудж вижда какви са последствията за околните от безчувственото му сърце.



Холивудските звезди Юън Макгрегър, Джордж Клуни, Кевин Спейси и Джеф Бриджис изпълняват главните роли в комедията "The Men Who Stare at Goats". Историята на режисьора Грант Хеслов се върти около репортера Боб Уолтън, който попада на новината на живота си. Бракът му се разпада и той заминава за Ирак, където се запознава с Лин Касиди, който е част от специален военен експеримент. Правителството опитва нови методи да спечели войната, което довежда до създаването на отдел, който е обучен да въздейства психически на врага по всякакви необичайни начини.



Драмата "Precious" излезе на голям екран преди седмица, но едва сега успя да влезе в десетката на бокс офиса на Северна Америка. Режисьор на филма е Лий Даниълс, а в лентата участват актьорите Паула Патън, Моник и музикалните звезди Марая Кери и Лени Кравиц. Събитията в драмата са фокусирани върху пълничката тийнейджърка Прешъс и нейния труден живот в Харлем. Тя е тормозена от майка си, системно изнасилвана от баща си, а в един момент забременява и за втори път от него. Въпреки всичко Прешъс мечтае един ден да стане модел или филмова звезда.



Въпреки първоначалната кампания на документалната лента "Майкъл Джексън This Is It", че ще бъде в кината само две седмици, от Sony решиха да продължат излъчването й с още две седмици. Продукцията се радва на сериозно зрителско внимание и се излъчва в 3000 щатски киносалона. Внезапната смърт на Майкъл Джексън през юни хвърли в отчаяние милионите му фенове по света, но и даде повод на Холивуд да направи филм за последните му дни. Продукцията е режисирана от Кени Ортега, който е разполагал със стотици часове записи на репетиции, интервюта и бекстейдж кадри от подготовката на несъстоялите се концерти на Майкъл в Лондон.


На шесто място тази седмица е хорър-трилърът "Четвъртият вид", чийто основни снимки са правени в Ню Имидж Бояна в България. Събитията във филма следят разследването на психиатъра Абигейл Тайлър, която иска да разкрие истината за периодичното изчезване на хора в Аляска. Тя води разговори с хора, които твърдят, че са били отвличани от извънземни. С времето Тайлър стига до шокиращи открития, които са отвъд границите на човешкия разум. Актьорите Мила Йовович, Уил Патън, Елиъс Котеас и Юлиян Вергов изпълняват главните роли в лентата на режисьора и сценарист Олатунде Осунсанми.


"С жени на море" е комедия, която вече повече от месец, се радва на добър зрителски интерес. Заслугата за този успех е на режисьора Питър Билингсли и играта на актьорите Винс Вон, Мейлин Ейкърман, Кристън Бел, Джейсън Бейтман, Кристин Дейвис, Джон Майкъл Хигинс. Техните екранни персонажи попадат на екзотичен тропически остров, където обстоятелствата ги събират в групова семейна терапия. Младоженци, семейство, което се опитва да спаси брака си и такива, които се радват на ергенството трябва да коментират проблемите си с останалите. Терапията поражда повече комични сутуации отколкото решение на проблемите им.


С три места надолу спрямо миналия уикенд, пада касовата сензация "Паранормална активност". Огромната печалба от излъчването на нискобюджетния филм накара Paramaunt да обяви намерението си, догодина да бъде заснето и продължение на историята. Оурън Пели е режисьор и сценарист на филма, в който главните роли са поверени на младите актьори Кейти Фидърстон и Мика Слот. В центъра на психо-драмата е млада двойка, в чиято къща нощем се случват странни неща. Кейти и Мика слагат малки камери навсякъде в дома си, за да записват паранормалните явления, които от ден на ден, стават все по-плашещи.


Ф. Гари Грей е режисьор на криминалния трилър "Смъртоносен противник". Събитията във филма разказват за семейната трагедия на Клайд Шелдън, чието семейство е брутално убито. Той иска смърт за двамата извършители, но единият от тях е осъден на 10 години затвор. Шелдън търпеливо изчаква да изтече присъдата му и сам убива виновния за смъртта на съпругата и детето му. Той решава да отмъсти на цялата корумпирана правосъдна система, като следващата му цел е да потърси възмездие от прокурора по делото Райс и неговите подчинени. Джерард Бътлър, Джейми Фокс и Брус Макгил изпълняват главните роли във филма.


Последната десета позиция в бокс офиса, базиран единствено на приходи за уикенда, е за мистъри-трилъра "The Box". Джеймс Марсдън, Камерън Диас, Майкъл Рукър изпълняват главните роли във филма на режисьора Ричард Кели. Семейство Луис живее с малкото си дете в предградията, където се радват на спокойното си ежедневие. Един ден те получават дървена кутийка и съобщение, че с натискането на нейния бутон, ще получат един милион долара. Единственото условие е, че кутията ще бъде в ръцете им само 24 часа и с нейното отваряне ще предизвикат смъртта на един непознат за тях човек.


Бокс офис класация на Северна Америка за периода
13 ноември - 15 ноември
Заглавие / Уикенд / Общо
1 2012 - $65M/$65M
2 A Christmas Carol - $22.3M/$63.3M
3 The Men Who Stare at Goats - $6.2M/$23.4M
4 Precious: Based on the Novel Push by Sapphire - $6.09M/$8.91M
5 This Is It - $5.1M/$67.2M
6 The Fourth Kind - $4.74M/$20.6M
7 Couples Retreat - $4.25M/$102M
8 Paranormal Activity - $4.2M/$104M
9  Law Abiding Citizen - $3.93M/$67.3M
10 The Box - $3.19M/$13.2M



Още новини:
“Източни пиеси” с поредна награда
Обявиха претендентите за "Оскар" за пълнометражна анимация
Фрийман ще получи награда за цялостно творчество на кинофестивал в Палм Спрингс
Най-яките филми в новия век
Програма „Киномания 2009” (13.11- 19.11)

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg