Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Добрите момчета на Ридли

Добрите момчета на Ридли
След последния си разказ за Америка, хероина и чернокожия напредничав бос в ролята на Дензъл Уошингтън, Скот ни изпраща в Ирак - при войната и американците в нея.
Cinefish.bg

Рецензии
Добрите момчета на Ридли

28.11.2008, 19:21  |   Видяна: 3056  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Много есенно-зимно изглеждат новините напоследък. С разрастането на световната финансова криза, като че ли се увеличават и облаците и дъжда над главите ни. И трудно можем да се настроим за пухкавия коледен сняг, който искаме да завали, за да покрие всички злини по света, както и скованите ни студени мисли.

В унисон с настроението ни на екран излиза поредния сериозен филм на Ридли Скот “Мрежа от лъжи”. След последния си разказ за Америка, хероина и чернокожия напредничав бос в ролята на Дензъл Уошингтън, Скот ни изпраща в Ирак - при войната и американците в нея.

Мрежа от лъжи” е много политически, много режисьорски и много актьорски. Нивото е наистина високо, но в това не се и съмняваме, защото Скот е доказал, че може да снима добро кино. Само няколко примера – “Телма и Луиз” (1991), Бяла буря” (1996), “Гладиатор”(2000), “Блек Хоук” (2001). Е понякога се излага – “Небесно царство” (2005) и “Добра година” (2006), но му прощаваме.

Както в повечето филми на англичанина и тук забелязваме неговите задължителни съставки - актьори първа класа, драматична история, музика (която става доста добре продаван саундтрак) и често някой умира, доказвайки нещо. Когато разказва история, той я прави автентично, дълбоко и детайлно. Ридли разчита за пореден път на Ръсел Кроу и за първи път на Леонардо Ди Каприо, за да разкаже докъде са стигнали американците борейки се със световния тероризъм и как се лъжат се помежду си, за да докажат някакви измислени врагове.

В историята за войната в Ирак Леонардо Ди Каприо е предсказуемо добър- хлапашкият му външен вид е останал в миналото, героят му е нетърпелив, избухлив, непримирим с правилата на играта. Ръсел Кроу също е на ниво- той е напълнял, циничен, равен, шеф, който си играе и лъже агента си, докато е на разходка с децата си в парка.

А иначе “Мрежа от лъжи” е украсен с пясъчните цветове на Близкия Изток и изписаната красота на арабките (на която естествено не може да устои и героя на Ди Каприо). Прекрасно сниман политически филм с две звезди, в който не спират да говорят, от което едва ли ще запомните нещо.


Още рецензии
„Училищен мюзикъл 3” или да попеем дружно за последно

Малко истинска любов
Бонд, Астън Мартин, Крейг. Една невероятна комбинация
Спасение дебне отвсякъде българското кино
Руси амбиции и неволи
“Хиндемит” – неразбираем и несмешен
Дебилни братя

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 27.11.2010, 11:18
Оценка: 0
0 гласа

Мрежа от лъжи си струва

 
 
 
lus Неутрално
2 17.11.2010, 06:05
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg