Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Отзиви за филма „Диктаторът”

Отзиви за филма „Диктаторът”
Премиерната политическа сатира "Диктаторът" не е велик филм, но сигурно е най-забавното произведение на тема обезумели държавни лидери от шедьовъра на Чарли Чаплин насам. – Владислав Апостолов, труд
Cinefish.bg

Рецензии
Отзиви за филма „Диктаторът”

18.05.2012, 13:11  |   Видяна: 5858  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ

Премиерната политическа сатира "Диктаторът" не е велик филм, но сигурно е най-забавното произведение на тема обезумели държавни лидери от шедьовъра на Чарли Чаплин насам. Саша Барън Коен, погубил толкова много екранни табута и разгневил толкова много пуритани с "Борат" и "Бруно", за пореден път демонстрира могъщия си хумористичен талант.
Владислав Апостолов, труд

Отзиви за филма „Диктаторът”"Диктаторът" е смешен с типичната за Коен откровеност. Някои от нещата, които той открито изрича във филмите си, са теми, които се подхващат само тихичко или уж на шега. Коен обаче, независимо дали играе Али Джи, Борат, Бруно или Аладин казва всичко, което смята, че е редно да изговори. 
Неда Ковачева, div.bg

„Диктаторът” е изненадващо добър пример за остроумно-сатиричен подход към разни и много познати ежедневни и злободневни теми, разчоплени и представени с чувство за хумор (къде дебелашко, къде по-префинено). - Svetly, operationkino

Иронията, сарказмът и препратките към действителни събития и личности за трети път се оказват печеливша комбинация. "Диктаторът" ще ви накара да се задъхате от смях дори само заради дебелашките си майтапи, базирани на крайно расистки стереотипи.
Рошо Иванов, filmche.net

Филмите на Коен толкова безкомпромисно прекрачват границите на всичко, което в ”цивилизования свят” се приема за политически коректно и допустимо, че могат да бъдат сравнени единствено със смелата комедийност и черен хумор на South Park.
programata.bg

Ако сте се забавлявали на "Борат" и "Бруно", със сигурност "Диктаторът" ще ви хвърли под седалките от смях. Поредното идиотско превъплъщение на култовия Саша Барън Коен не е толкова цинично, но със сигурност си заслужава разходка до най-близката кино зала.
lifestyle.bg

Отзиви за филма „Диктаторът”"Диктаторът" е смешен, като допълнение на това, че е мръсен, противен, порнографски, вулгарен, груб и т.н. След като Коен промотираше филма в безброй предавания се страхувах, че филмът ще бъде като едно дежа вю, но не. Той установява едно твърдение, че е най-добрият комик в момента. А по отношение на диктатурата, Коен прилага една безмилостна политическа сатира.
Роджър Ебърт, Chicago Sun-Times

Прехвърляйки се обратно към динамика по сценарий, след полу-документалните си екскурзии с „Бруно” и „Борат”, Барън Коен не изгубва остротата си, комбинирайки фарс и социален коментар в изключително смешна провокативна смес.
Ерик Кон, indieWIRE

Лесно обидчивите ще бъдат ужасени. Рядко обидчивите могат да бъдат ужасени. Но за да го осъзнаят на първо време, трябва да престанат да се смеят.
Елизабет Уайцман, New York Daily News

Отлично средство за прехвърлящата всякакви граници социо-политическа скандалност на Саша Барън Коен.
Ник Шагър, Boxoffice Magazine

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg