Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Бокс офис За трета поредна седмица, “Рио” е на върха на българския бокс офис

За трета поредна седмица, “Рио” е на върха на българския бокс офис
Триизмерната анимация “Рио” успя да удържи лидерската си позиция в българския бокс офис за трета поредна седмица.
Cinefish.bg

Бокс офис
За трета поредна седмица, “Рио” е на върха на българския бокс офис

27.04.2011, 11:11  |   Видяна: 3079  |   синефиш.бг  |   БОКС ОФИС
Триизмерната анимация “Рио” успя да удържи лидерската си позиция в българския бокс офис за трета поредна седмица. От премиерата си, която се състоя на 8-ми април, до момента, продукцията на 20th Century Fox е спечелила 645 921 лева – сума, която поставя “Рио” не само в класацията на най-успешните филми на годината, но и сред най-печелившите анимационни ленти в България.

РиоИмайки в предвид рекламната кампания и факта, че по принцип триизмерните анимирани продукции се радват на голям успех сред българската публика, очакванията бяха, че “Рио” ще се представи напълно прилично. Но със сигурност може да се каже, че филма на Карлос Салдана успя да надмине очакванията.

Съдейки по темповете с които приходите на “Рио” се увеличават,  до две седмици филма ще успее да достигне границата от 1 милион лева. Лентата вече се превърна в най-успешната анимация на годината – постижение, което в месеците до декември, надали ще бъде повторено от друга подобна продукция.

LOVE.NETБългарският “LOVE.NET” отново застава на втора позиция. Въпреки че не успява, в продължение на няколко седмици, да се пребори с “Рио”, режисирания от Илиян Джевелеков филм трупа стабилни приходи – за близо един месец, “LOVE.NET” е успял да спечели впечатляващите 964 242 лева.

Малко вероятно е до края на годината друга българска продукция да повтори този успех, и въпреки че е все още рано, може да се каже че “LOVE.NET” е на път да се превърне в най-печелившия български филм на 2011-та година, и в едно от най-печелившите заглавия като цяло.

Високо напрежениеТрети в класацията е “Високо напрежение”, в който главните роли се изпълняват от Брадли Купър и Робърт де Ниро.Филмът продължава изненадващо доброто си представяне в България, и за петте седмици след премиерата е натрупал 344 505 лева.

За трилър, чиято потенциална аудитория е далеч по-малка от тази на филмите заемащи горните две позиции, този резултат е повече от задоволителен. В най-добрия случай, “Високо напрежение” ще приключи българското си представяне с приходи от около половин милион лева.


Адвокатът с ЛинкълнаПремиерният криминален трилър, “Адвокатът с Линкълна”, застава на четвърто място, като за първия си уикенд по родните киноекрани е спечелил 21 858 лева. Дебютът на новия филм с Матю Макконъхи е подобен на този в САЩ – лентата не привлече огромна публика, но това не се и очакваше, като се има в предвид, че става дума за независима продукция с ограничена рекламна кампанията.

Все пак, “Адвокатът с Линкълна” успя да заеме четвъртата позиция в класацията и въпреки че няма да се превърне в голям хит, ще успее да събере една, ако не голяма, то прилична за подобен род филми сума.

Първичен кодПети е филма с Джейк Гиленхал, “Първичен код”.

За близо три седмици след премиерата, лентата е натрупала сумата от 106 140 лева. Въпреки слабия си старт, трилъра на режисьора Дънкан Джоунс успя да набере скорост, и само за една седмица увеличи приходите си с повече от 30 хиляди лева.





Приключенията на СамиБелгийско-английската триизмерна анимация, “Приключенията на Сами”, е на шеста позиция, със спечелени за премиерния уикенд 14 725 лева.

За съжаление, европейските анимационни продукции все още не могат да се конкурират с американските си събратя, и слабия премиерен уикенд на “Приключенията на Сами” е поредното доказателство за това. По всичко изглежда, че филма ще се присъедини към групата от триизмерни анимации с по-малък бюджет, които остават в сянката на значително по-скъпите и лъскави студийни продукции. Все пак, “Приключенията на Сами” има шанс за по-добро представяне през втората си седмица в България.

Жена назаемКомедията с Адам Сандлър и Дженифър Анистън, “Жена назаем”, заема седмо място. За пет седмици в кината, режисирания от Денис Дуган филм е натрупал 184 887 лева. Въпреки изминалото време от премиерата, лентата продължава да привлича публика.

До седмица и половина, “Жена назаем” ще може да се похвали с приходи от над 200 хиляди лева – резултат, който ще утвърди репутацията на Адам Сандлър като един от малкото комици работещи днес, чиито филми винаги се радват на успехи не само в САЩ, но и в България.


РитуалътТрилърът “Ритуалът” е на осма позиция. За близо три седмици след премиерата, филма с Антъни Хопкинс, е спечелил 112 975 лева. Подобно на “Първичен код”, и “Ритуалът” успя да привлече по-голяма публика през изминалата седмица и увеличи значително приходите си.

Психо-трилъри за по-възрастната аудитория не могат да се сравняват по приходи с насочените към по-младите зрители филми от същия жанр, но “Ритуалът” доказва, че и тези ленти могат да се представят прилично в класацията, въпреки тежката конкуренция.


Писък 4Хорърът “Писък 4” заема предпоследната девета позиция, със спечелени за близо две седмици, 38 984 лева. Въпреки че е част от една от най-популярните филмови поредици в киното, четвъртия “Писък” се представя разочароващо в българския бокс офис - изненадващ факт, особено като се има в предвид добрата рекламна кампания и участието на едни от най-популярните млади актриси в момента.

За съжаление на създателите, подобно е представянето на филма и в САЩ. По всичко изглежда, че “Писък 4” ще бъде едно от тазгодишните заглавия, които не оправдаха големите очаквания.


РангоНа десето място е анимацията на Гор Вербински, “Ранго”.

За седем седмици, лентата е натрупала 281 874 лева – напълно прилична сума за анимационна продукция, която не разчита на по-високите цени за триизмерна прожекция.

Ранго” се радва на успех и в останалата част от света и доказва, че дори и когато озвучава анимиран герой, Джони Деп продължава да привлича зрители в кината.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg