Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Хелбой – червен и още по–симпатичен

Хелбой – червен и още по–симпатичен
Хелбой 2 - зрелищен, с много куршуми, ирония и подходящ саундтрак...
Cinefish.bg

Рецензии
Хелбой – червен и още по–симпатичен

21.07.2008, 09:26  |   Видяна: 5510  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
От Мариана Иванова

Ходенето на кино на дамите и господата над 30-35 години е много вероятно да се превърне в част от историята. Защото все по-малко заглавия се мислят и насочват към тяхната целева група. Почти всички, които се появяват са за деца или тийнейджъри- екранизации на приказни сюжети или плоски комедии. Трудно е вече да отидеш на кино и да гледаш история за възрастни, в която има разказ, проблем, съдба, съобщение, тема за размисъл.

Това лято комиксовите герои превзеха големия екран и не оставиха никакъв шанс на други фаворити като традиционните холивудски летни жанрове. Железни хора, Неуловими, Спайдърмени, Батмани и Хелбойове. Явно това е модерното холивудско кино, което e факт, за да запълни липсата на силни екшън и трилър сюжети.
По комикса се прави филм с екшън елементи, професионални ефекти и супергерои. В очакване на “Черният рицар” посрещаме може би най-добрия филм в жанра “Хелбой ІІ: Златната армия”/ пламъци и призован в името на злото, Хелбой е Рон Пърлман, участвал още в пърния филм на режисьора “Cronos” /1993/ и после през 2004 в продължението на Блейд.

С новата си лента той показва, че и става все по-добър. Откакто направи “Блейд 2” /2004/, "Хелбой” /2004/ и “Лабиринтът на фавна” /2006/ той продължава да се развива и да не изнeверява на стила, в който работи. Снима с един и същи екип. Това означава, че не прави компромиси ако се е сработил с някого, това е достатъчно за да повтори и потрети партньорството с него. Без да иска да го замени с някое по- модерно име.

Дел Торо превръща поредният герой от разказ по картинки в обикновен човек, който обича Лив и бирата, както и да спори със смахнатия си шеф. Прави го зрелищно, с много куршуми, ирония и подходящ саундтрак. От ставащото на екрана проличава позицията на автора. Това, че са мислени и изживени всеки детайл, мимика и и реплика. Характерите на героите са изградени в дълбочина, така Гилермо дел Торо им позволява да обичат, плачат или да се ядосват. Рисува с камера измислените им сърца, слага им всякакви помади.

Жадните за кино пораснали зрители без да се притесняват, че могат да се запознаят “Хелбой ІІ: Златната армия”. Не бива да очакват, че той ще бъде като от доброто старо време, но в него могат да се открият нови, по – модерни филмови изразни средства. Нека не бъдем консервативни и да гледаме в по-широки очи, по-отворени за нови кинопреживявания.
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

2 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 28.11.2010, 02:04
Оценка: 0
0 гласа

втората част е много по-добра от първата,дано да има и трета

 
 
 
lus Неутрално
2 16.11.2010, 09:08
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg