Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Не Робин Худ, а Лейди Кейт Бланшет

Не Робин Худ, а Лейди Кейт Бланшет
Кейт Бланшет - прекрасна, елегантна, луксозна, истинска
Cinefish.bg

Рецензии
Не Робин Худ, а Лейди Кейт Бланшет

18.05.2010, 17:57  |   Видяна: 4420  |   club.bg  |   РЕЦЕНЗИЯ

от Красимира Динева

Ръсел Кроу във филмът Робин ХудЧестно казано, не знам защо Ръсел Кроу толкова много се одобрява в ролята си на разбойник от Шеруудксата гора, но аз лично си го харесвам  повече като гладиатор, отколкото като Робин Худ.

В новата история за Робин Худ очаквах повече и от Ръсел, и от Скот, и от себе си. Хаха. Най-малкото: никак не очаквах легендата да започне там, където свърши филмът и тръгнат да се нижат финалните надписи, макар че и в последното има известна доза драматизъм и особено ако безумно много ти се ходи до тоалетната...

Ръсел Кроу и Кейт Бланшет във филма Робин ХудВ крайна сметка само уникалната Кейт Бланшет оправда очакванията ми. Даже ги надхвърли. Няма спор - Кейт изобщо не е от онези жени, които могат да предизвикат приятни впечетления за силния пол.

Желязната й, бледа и студена красота обаче й помогна да изиграе блестящо и без особени усилия кралица Елизабет и да й извоюва достойно място в Холивуд и в света на киното.

Но, подчертано или не, "лейди Марион" е мъжкарана и ролята й на такава й отива прекрасно в лентата "Робин Худ". Бих казала дори: това е твоята роля, Кейт, и ако не Ръсел, то поне ти се доказа в "Робин Худ". Тъй че и както стана модерно вече, може и ти да спреш да работиш за пари.

Ръсел Кроу и Кейт Бланшет във филма Робин ХудВпрочем, на Бланшет тепърва й предстои да мине по червения килим. Дни след премиерата на Шеруудксата история, усмихнатото й лице цъфна навсякъде, даде хиляди интервюта, а последната й фотосесия за Wmagzine е повече от потресаваща.

В нея Кейт няма възраст. Тя е прекрасна, елегантна, луксозна, истинска. Майка на три момчета, но както признава за списанието, мечтае за още един син. (Ей, не си ли алчна?) Лейди обаче е достатъчно силна и в реалния живот и споделя, че спокойно понася критика и най-вече от съпруга си - сценариста Андрю Ъптън.

"Винаги е честен с мен, казва тя. "Помня какво ми каза след като ме номинираха за "Оскар" за ролята ми на кралица Елизабет: "О, скъпа, не се надявай, каза, ще трябва да почакаш още 5 години, за да получиш "Оскар". Сладур, а? Тъй че вече имате поне една причина да гледате "Робин Худ". Другата може и да си я намерите в киното, на седалката до вас....

Още рецензии:
Вълнуващи приключения в "Принцът на Персия: Пясъците на времето"
Скатавки
"Железният човек 2"
На кино: "Не е лесно"
Само за жени
"Последната песен" на Майли Сайръс по текст на Никълъс Спаркс

Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

4 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
mone Неутрално
1 27.11.2010, 09:43
Оценка: 0
0 гласа

Отдавна се глася да го гледам, смятам, че наистина ще си струва, не само заради историята, но и заради актьорския състав.

 
 
 
behwolf Неутрално
2 17.11.2010, 08:58
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
lus Положително
3 13.11.2010, 01:57
Оценка: 0
0 гласа

 
 
 
movieman Отрицателно
4 22.05.2010, 05:35
Оценка: 0
0 гласа

Красимира Динева, моите уважения, но няма как да си замълча при подобни простовато-подигравателни (без извинение) коментари, като "никак не очаквах легендата да започне там, където свърши филмът и тръгнат да се нижат финалните надписи, макар че и в последното има известна доза драматизъм и ОСОБЕНО АКО БЕЗУМНО МНОГО ТИ СЕ ХОДИ ДО ТОАЛЕТНАТА ..." и "Тъй че вече имате поне една причина да гледате "Робин Худ". Другата може и да си я намерите в киното, на седалката до вас ...." - WTF ... да не говорим за някоя десеторазрядна клиширана романтична комедия ??!!??
При най - малкото уважение (което ти очевидно нямаш) към човека, неслучайно носещ титлата СЪР, не би говорила подобни неща. Разбира се, че филма не трябва да ти хареса задължително, но да намесваш "тоалетната", говорейки за Ридли Скот ... моля ...
"Робин Худ" е типичен филм на Ридли Скот във всички отношения - стилната визия, динамичната камера, силната женска героиня, музиката с леки женски припявания, прокараната линия баща-син. Но с едно "хаха" ти разбиваш всичко на пух и прах ... "поздравления"Ако има нещо нередно с филма, то това със сигурност е извращението на все по-хейтърската (не критична, а плюеща) публика, която го гледа. (не казвам, че всеки трябва да го хареса, но поне ... за жалост стана тенденция хората да гледат филмите не толкова заради самите филми, а да изръсят някоя простотия и убида после, мислейки си че това ги прави "критик" или "разбирач" ...

P.S. - поздравления за Браян Хелгеланд и Сър Ридли, че са решили да разкажат не толкова познатата част от историята, вместо да предъвкват това, което всички знаем.

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg