Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Любопитно за „Ще се лее кръв”

Любопитно за „Ще се лее кръв”
Пол Томас Андерсън твърди, че е гледал „Съкровището на Сиера Мадре" (1948) всяка нощ преди снимките на този филм.
Cinefish.bg

Теми
Любопитно за „Ще се лее кръв”

20.03.2008, 23:10  |   Видяна: 1485  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Пол Томас Андерсън твърди, че е гледал „Съкровището на Сиера Мадре" (1948) всяка нощ преди снимките на този филм.

• За Пол Дано първоначално била предвидена много по-малката роля на Пол Съндей, братът на Ели, а друг актьор трябвало да играе Ели. След като Дано заснел една сцена като Пол Съндей, Пол Томас Андерсън решил да смени актьора, играещ Ели. Андерсън помолил Дано да играе Ели Съндей (много по-голяма роля), а също и Пол Съндей, като за целта се взело
решение братята да бъдат еднояйчни близнаци. Андерсън помолил Дани да играе Ели в четвъртък, а снимките с актьора в ролята започнали четири дни по-късно, на следващия понеделник. Даниъл Дей-Луис, напротив, разполагал с цяла година, за да се подготви за ролята на Даниъл Плейнвю.

• По време на снимките край Марфа, Тексас, в съседство се провеждали снимките на „Няма място за старите кучета" (2007). Един ден режисьорът Пол Томас Андерсън и екипът му изпробвали пиротехнически ефект за горяща петролна сонда, вследствие на което се получили такива огромни талази дим, че попречили на снимките на филма на Джоуел и Итън Коен. И на двата екипа се наложило да изчакат до следващия ден, когато димът се разнесъл. И двата филма се състезаваха за „оскари” в няколко категории година и половина по-късно.

• Дилън Фрейжър (който играе Х. У. Плейнвю, синът на героя на Даниъл Дей-Луис) не е актьор, той учел в близко до мястото на снимките училище. Пол Томас Андерсън се опитвал да убеди майка му да позволи на Дилън да участва във филма. За да разбере кой е Даниъл Дей-Луис, тя си взела да гледа DVD с „Бандите на Ню Йорк" (2002), в който Дей-Луис е шеф на банда с прякор Касапина. Жената се паникьосала от идеята, че синът й ще работи заедно с този човек, но тогава от кастинг-екипа на продукцията й предложили да гледа „Невинни години" (1993), в който Дей-Луис играе цивилизован и кротък човек.

• Даниъл Дей-Луис приел ролята на Даниъл Плейнвю, защото много харесвал предишния филм на Пол Томас Андерсън „Гроги от любов" (2002). Според продуцента Джоан Селар, този филм изобщо нямало да бъде направен, ако Дей-Луис беше отказал ролята.

• Град Марфа в Тексас, близо до мексиканската граница, е представен за Бейкърсфийлд, Калифорния. Причината да се снима там е, че наоколо има много изоставени нефтени шахти от началото на ХХ век.

Даниъл Дей-Луис импровизирал речта пред гражданите на Литъл Бостън, за строежа на училища, докарването на хляб и т.н. По този повод Пол Томас Андерсън казва: "Беше възхитително. Той ни поднесе Плейнвю на поднос."

• През лятото на 2006, по време на снимките, фотограф успял да заснеме тайно на снимачната площадка актьор, за който бил убеден, че това е Даниъл Дей-Луис, въпреки сериозните физически различия. Снимката се появила в няколко филмови уебсайта и списания като пример колко драстично е променил външността си Дей-Луис за ролята. След премиерата на филма здравият разум се завърнал и станало ясно, че това не е Даниъл Дей-Луис, а актьорът Винс Фройо, който играе най-близкия сътрудник на
Плейнвю в края на филма.

Още любопитни:
"Убийствен пъзел 5"
"Домашен любимец"

„Ананас експрес”
„Праведно убийство”
  “StarWars: Войните на клонираните”
  „УОЛ.И”
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

 
Cinefish.bg Cinefish.bg