Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Да не забравяме да бъдем добри и след Коледа

Да не забравяме да бъдем добри и след Коледа
„Коледна песен” е хубаво да бъде видян както от децата, така и от техните родители. Няма да можете да останете безразлични към празничния дух, с който е препълнен.
Cinefish.bg

Рецензии
Да не забравяме да бъдем добри и след Коледа

20.11.2009, 18:05  |   Видяна: 3075  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Независимо от високите температури навън, Коледа се усеща във въздуха. Повечето от нас вече са спокойни, че знаят къде ще танцуват дунавско хоро в новогодишната нощ, останалите обичат да решават в последния момент.

Появиха се пищните коледни украси на търговските центрове, щандовете с играчки и еленчета с червени шапки, празничните сладкиши и замириса на печени кестени. Остава само да завали един хубав сняг, за да направи бели и красиви поне за няколко часа мръсните улици.

Коледа вече е и в кината, повярвайте ми това е един от най-хубавите филми за Рождество Христово, правен от много години. Казва се „Коледна песен”, негов режисьор е Робърт Земекис. Но истинската заслуга за прекрасния филм е едноименната приказка на Чарлз Дикенс, по която е направен.

Земекис рисува историята на британския писател по познатата ни 3D stop motion анимация, която използва и в „Полярен експрес” и „Беулф”. Благодарение на нея можем да видим нарисуни Джим Кери, Гари Олдман и Боб Хоскинс. Филмът ще ви върне в топлия свят на детството, когато сгушени под юргана, слушахме мама да ни чете  коледни приказки, миришеше на канелени курабийки и мляко с какао.

Независимо от модерната технология, това, което ще гледате е ретро, колкото могат да бъдат само хубавите спомени. Анимацията е нарисувана с филигранна  прецизност, всички герои са като истински с чувствата, които показват, сълзите, движения на тялото, детайлите, призраците.

Най-впечатляващ е Ебезенър Скрудж. В някои моменти забравяте, че не е жив човек – толкова плавно и живо се поклаща прегърбената му фигура, изкривена от лошотия и стиснатост.

Кокалестото му тяло бавно върви по снежните улици, а очите му са злобни и студени, колкото само на дишащия човек могат да бъдат. Лицето на Скрудж е направо страшно с огромния крив нос и безбройните бръчки, приютили в годините ненавистта му към всички хора.

Коледна песен” е хубаво да бъде видян както от децата, така и от техните родители. Няма да можете да останете безразлични към празничния дух, с който е препълнен. Изтупайте коледното си настроение от нафталина и идете да го гледате. Няма как да не излезете поне малко по-добри от прожекцията. Идва Коледа, посрещнете я усмихнати!



Още рецензии:
Младост, коприна и държавност
Перфектното бягство
Zombieland
Moon
Дано 2012-та не е като на кино
Филмът на живота
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
behwolf Неутрално
1 23.11.2010, 02:30
Оценка: 0
0 гласа

идеален филм за гледане по време на коледа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg