Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии "Стар Трек: Отвъд" е тук

Стар Трек: Отвъд е тук
"Стар Трек: Отвъд" е тук
Cinefish.bg

Рецензии
"Стар Трек: Отвъд" е тук

22.07.2016, 11:26  |   Видяна: 2608  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
Днес, само часове преди премиерата на "Стар Трек: Отвъд", ви предлагаме малка разходка, заедно с героите, както и мненията на водещите критици и компании.
Във филма отрядът на капитан Кърк попада на непозната планета, населена с враждебни елементи. Там те срещат Джайло (София Бутела), която им помага да поправят изоставен земен кораб, за да се измъкнат, защото "Ентърпрайз" не е на ход.

Те искат да се махнат от планетата колкото се може по-бързо, но също така и да спасят всички от екипажа.

Новият филм от поредицата, е изключително ярък, по-смел и забавен, в сравнение с предишните. Ето и мненията на част от водещите издания и публикации на най-известните филмови критици.

1. Ню Йорк Таймс

"Стар Трек: Отвъд"

"Не всяка глава се нуждае от преосмисляне, а забавлението от гледането на "Стар Трек" - както старите, така и новите версии - има един баланс, изграден с постоянство и изобретателност. Персонажите никога не се променят, но впускайки се от едно приключение, в друго, техният живот се мени и изпадат регулярно в опасности. Феновете обичат филма, заради неговата епизодична природа, която позволява вариране на тематиката и тоналността. Режисьорът показва различно желание да развие, а и да промени законите на физиката, така че визуалната импулсивност става освежаващо противостояние на суетните опити на г- н Абрамс да обедини цифровото зрелище със старомодните кинематорграфични приъйоми."

2. US Magazine

"Стар Трек: Отвъд"

"Въпреки разкошните и ултра съвременни визуални ефекти, силата на филма е в неговите класически персонажи. Те, както винаги, са енергични и весели. В по-голямата част от втората част на действието, героите действат независимо един от друг, решават проблеми. Второстепенните актьори, имат невероятната възможност също да се изявят. Това се вижда най-вече при Чехов, изигран от Антон Йелчин. В това време Боунс и Спок, ни предлагат много повече комедийни ситуации, от колкото Дуейн Джонсън и Кевин Харт в "Агент и 1/2."


3. The Guardian


"Стар Трек: Отвъд"

"Дилитиевите кристали, подхранват новия "Стар Трек", като го държат в отлична форма и уверено действат, а Крис Пайн, отново с лекота доказва, че е отличен актьор. Схватките между Карл Ърбън и Закари Куинто, както винаги, радват много зрителя. В такъв момент МакКой коментира думите на Спок като "говна". След пауза, вулканецът реагира: "Не разбирам, кои лица тук, са отговорни за екскременти от всякакъв вид." Може би в това се крие и настоящия съспенс."


4. The Forbes

"Стар Трек: Отвъд"

"Благодарение на сценаристите Дъг Джанг и Саймън Пег, заклетите фенове на "Стар Трек", могат да намерят не само класическите персонажи, но и нови, които да харесат също така силно. Дори случайните зрители могат да намерят нещо за себе си тук. В новия филм, сценарият изкарва на преден план герои, които останаха някак на заден план в "Стар Трек: Възмездие". Прекрасен пример за това е лекаря - Баунс МакКой. Карл Ърбън, който играе ролята, е бил на ръба да се откаже от участие в третия филм, останал недоволен от съдбата на своя персонаж във "Възмездието."


5. Chicago Tribune

"Стар Трек: Отвъд"

"Филмът на Джъстин Лин, подхожда към филма, също така - като да е епизод от сериала, но с по-голяма продължителност. От Идрис Елба не се получава добър антагонист, но за десетилетия франчайз, се е доказало, че не от всеки злодей може да стане Хан."

Предлагаме ви и един от малобройните отрицателни отзиви.


6. We Live Entertainment

"Стар Трек: Отвъд"

"За стотен път се унищожава "Ентърпрайз", в едни твърде пренатоварени сцени, където е трудно да се рразбере какво точно се случва. Обичайните кадри на разбиване от предишните пъти са просто по-мащабни и ефективни. В предпоследната екшън сцена, са смесени толкова несъпоставими елементи, че резултатът е наблюдението на каша от фрагментите на различни сцени. Удивително, как след това има още един финал, който превръща "Стар Трек" в музикално видео. Така можем да кажем, че Майкъл Бей побеждава."


Greyklock



Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното


За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg