Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми "Твърде лично" - на първо място в бокс офиса

Твърде лично - на първо място в бокс офиса
Екшън трилърът с Лиам Нийсън „Твърде лично” надмина очакванията и дебютира на първо място.
Cinefish.bg

Теми
"Твърде лично" - на първо място в бокс офиса

02.02.2009, 17:36  |   Видяна: 3014  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА
Екшън трилърът с Лиам НийсънТвърде лично” надмина очакванията и дебютира на първо място. Другите нови заглавия тази седмица - хорърът „The Uninvited” и комедията „New in Town” дебютираха с по-умерени резултати, а победителите от миналата седмица държаха позиции. Северноамериканският бокс офис този уикенд е почти същия по приходи като на миналогодишния.



Лиам Нийсън  не е играл в много в комерсиални хитове, но се справя блестящо в трилъра „Твърде лично”, който прибра $24.6 милиона долара. Очакванията бяха лентата да не грабне повече от $20 милиона. Това е и вторият най-добър дебют през уикенд от ежегодния Супербоул финал след „Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert”, който взе колосалните $31.1 милиона миналата година.


Студията отдавна избягва да пуска мъжки екшъни по време на Супербоул уикенда от страх, че няма да се представят успешно. Въпреки това, ходът на Fox се оказа правилен, тъй като футболният финал е в неделя и така петък и събота остават свободни за кино.


Хитът за охранителя в мол „Paul Blart: Mall Cop” отбеляза спад от 35%, спечели $14 милиона и заслужено се класира на второ място. Блокбъстърът на Sony вече има $83.4 милиона за три седмици, като е на път да достигне $125 милиона. Тази сума ще направи филма далеч по-успешен от последните предложения на първокласни комици като Джим Кери, Уил Фарел, Стив Карел и Бен Стилър.




Paramount пуснаха хорър римейка „The Uninvited” с надеждата да привлекат тийнейджърите, но той зае трето място с $10.5 милиона. Американската версия на корейския трилър „A Tale of Two Sisters” постигна среден резултат от $4,485 на екран, от 2,344 кина. С бюджет от $20 милиона, „The Uninvited” привлече публика от 50% мъже и 50% жени, половината от зрителите му са на възраст между 18 и 34 години.



Бокс офисът се оказа благоприятен за филми с кучета. Детската продукция на Paramount „Хотел за кучета” продаде с 32% по-малко билети и се добра до $8.7 милиона. С $48.2 милиона долара в банката за 17 дни, комедията може да достигне $75 милиона, което ще го превърне в поредния победител за Nickelodeon Films.






Гранд Торино” се оказа най-печелившият филм на Клинт Истууд благодарение на $8.6 милиона долара от този уикенд. Така общата сума вече е $110.5 милиона. Филмът на Warner Bros. е на път да спечели $130 милиона.





С най-малък спад в топ 10, „Беднякът Милионер” се измести с една позиция назад и спечели $7.7 милиона долара. Fox Searchlight добавиха още 222 кина към прожекциите на номинираната за „Оскар” лента. До днес филмът е спечелил $67.2 милиона, като почти половината от тази сума е дошла след четирите спечелени „Златни глобуса” на 11 януари. Режисьорът Дани Бойл спечели наградата на Гилдията на американските режисьори и добави още една статуетка към дългия списък с призове.


Върколашкият трилър на Sony „Подземен свят: Възходът на Върколаците” е с най-голям спад тази седмица - 65% и приходи от $7.2 милиона. С бюджет от $35 милиона, „Възходът на Върколаците” събра $32.8 милиона за десет дни и вероятно ще приключи кинопоказа си с около $45 милиона, след което ще намери нова публика на DVD.




Носителката на „Оскар” Рене Зелуегър не демонстрира мускули в бокс офиса с новата си комедия „New in Town”, която грабна $6.8 милиона. Продукцията на Lionsgate, в която участва и Хари Коник – мл., предизвика главно негативни реакции от критиците. „New In Town” излиза на екран  за да привлече дамите по време на Супербоул финала.




На девето място с $4.3 милиона за седмицата и $44.6 милиона общо е „My Bloody Valentine 3D”. На последното - десето място е приключенският „Мастилено сърце” с $3.7 милиона, спад от 51%, и $12.8 милиона за десет дни. Продукцията на Warner Bros. ще приключи изявите си на големия екран с не повече от $20-22 милиона.






Още горещи теми:
13-ят София Филм Фест наближава
„Оскари” ’09 – Актрисите
Номинираните за „Оскар”
Номинираните за „Златна малинка”
Номинираните за “БАФТА”
Български триумф в Сънданс

13 фатални екшън мацки
10-те най-добри роли на Анджелина Джоли

Раздадоха наградите “Златен глобус”

Ирландци в Холивуд
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 10:08
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg