Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Теми Ченгето от мола изпревари всички

Ченгето от мола изпревари всички
Комедията „Paul Blart: Mall Cop” изпревари всички очаквания и излезе начело
Cinefish.bg

Теми
Ченгето от мола изпревари всички

19.01.2009, 13:01  |   Видяна: 5022  |   синефиш.бг  |   ГОРЕЩА ТЕМА

Северноамериканският бокс офис отново е в разгара си с четири нови заглавия (всичките с впечатляващи резултати) и най-печелившият януарски уикенд в историята. Публиката наводни киносалоните и рекордът беше поставен в Деня на Мартин Лутър Кинг. Комедията „Paul Blart: Mall Cop” изпревари всички очаквания и излезе начело, а забранените за лица до 18 години „My Bloody Valentine 3D” и „Notorious” също генерираха завидни суми. Детският „Хотел за кучета” дебютира със задоволителен резултат и се включи в първата петица.

Дядо Коледа вероятно е направил подарък на холивудските студия, тъй като почти всички заглавия, дебютирали през последните четири седмици се радват на голям успех сред зрителите, които явно са в настроение за кино. Всъщност, от Коледа насам единайсет филма са стартирали със 17 или повече милиона долара. Миналата година по това време филмите с такива приходи са само четири. Общата печалба от топ 20 е $190 милиона за периода от петък до неделя, което задминава празничния уикенд около Деня на благодарността с 20%. Седмицата около Деня на Мартин Лутър Кинг никога не е била толкова финансово успешна. Очаква се с празника в понеделник четиридневната сметка на топ 20 да достигне $225 милиона или дори повече.

Sony оглавиха чартовете с 33.8 милиона долара с „Paul Blart: Mall Cop”, което изненада и най-оптимистичните прогнози на студиото. Семейната комедия отбеляза среден резултат от 10,751 долара на екран (от 3,144 кина) и установи Кевин Джеймс като привличащо публиката лице. Заставайки в центъра на хитовия сериал „King of Queens”, актьорът досега на имал възможността да играе в главна роля на големия екран. Вместо това винаги е бил подгряващ на вече утвърдени бокс офис титани като Уил Смит в „Хитч” и Адам Сандлър в „Обявявам ви за законни Чък и Лари”. “Бларт” дори победи дебютните резултати на последните филми и на двете звезди.

Седем души” на Смит се добра до едва $14.9 милиона, докато „Приказки за лека нощ” на Сандлър дебютира с $27.5 милиона. Джеймс привлече главно отрицателни рецензии, което обаче не означаваше нищо за зрителите, търсещи 90 минути безмозъчна забава.





Клинт Истууд продължава да жъне успехи въпреки $95-те милиона, които четирите нови ленти отмъкнаха под носа му. „Гранд Торино” отбеляза малък спад от 25% през втория си уикенд и грабна $22.2 милиона. Warner Bros. се радват на продължителен успех с повечето филми на Клинт Истууд, тъй като по-възрастните фенове обикновено не гледат филма по време на дебютния му уикенд. Със $73.2 милиона вече в джоба, „Торино” може да приключи с $140 или повече милиона.



Битката за третото място беше тежка, но за трите дни от петък до неделя хорърът „My Bloody Valentine 3D” излезе победител. Ужасът на Lionsgate се задоволи с $21.9 милиона от 2,534 зали, средно по 8,642 долара на екран. Това е и най-големият дебют на 3D филм досега, като 1,033 (41%) от всичките зали го прожектират в дитигалната 3D версия. Допълнителните 2-3 долара на билет, които хората трябва да платят за новата технология, също помогна за набъбването на финалната сума. Това е и вторият най-добър дебют за студиото за последните 14 месеца след „Убийствен пъзел V” и неговите $30.1 милиона.

Valentine” доказа нуждата от интересен хорър в началото на годината и последва успешния дебют на „Нероденият” от миналата седмица. Критиците този път са необичайно благосклонни към „Valentine”. Това е един от малкото уикенди, в които филмът с най-добри ревюта е кървав хорър.



На четвърто място, но с най-добър среден резултат, е биографичният „Notorious”, който събра $21.5 милиона от едва 1,638 кина. Това прави средно по 13,126 долара на екран. Оцененият като „неподходящ за лица под 18 години” филм за генгста рап звездата Ноториъс Би Ай Джи подари на Fox Searchlight най-големият дебют в историята на компанията.





Това е и най-добрият среден резултат за широко дистрибутиран филм от ноемрийския „Здрач” насам. Мненията на критиците са смесени. Изборът на Searchlight за датата на дебюта също не е случайна – филм за известен афроамериканец ще се продава добре през уикенда на Мартин Лутър Кинг и само дни преди Барак Обама да встъпи в длъжност.




Прожекциите на комедията „Хотел за кучета” изпълниха залите с деца, а филмът дебютира на пето място със $17.7 милиона. Лентата събра средно по 5,413 долара от 3,271 мултиплекса.








Следват две заглавия от миналата седмица. Сватбената комедия „Булчински войни” отбеляза спад от 44% и продаде билети за $11.8 милиона. Така нейният десетдневен резултат вече е $37.6 милиона. С бюджет от 30 милиона долара, продукцията с Кейт Хъдзън и Ан Хатауей най-вероятно ще приключи изявите си на големия екран с $65 милиона. Хитовият трилър на Universal „Нероденият” стресна още $9.8 милиона, и вече има $33.1 милиона за десет дни. Заснет за едва $16 милиона, той се очаква да приключи с $50 милиона долара.


Paramount Vantage вече дистрибутират драмата за Холокоста „Defiance” в цялата страна и попаднаха на осмо място с $9.2 милиона. С Даниел Крейг в главната роля, средният резултат на заглавието е 5,146 долара от 1,789 кина и вече има $9.5 милиона от ограничения му дебют на Нова година.






Двукратният шампион на бокс офиса „Марли и аз” го следва на девета позиция с $6.3 милиона. Златната мина на Fox вече има $132.7 милиона и е най-печелившият филм в кариерата на Дженифър Анистън (когато тя е в главната роля).







“Златният глобус” направи Джамал Малик по-богат. „Slumdog Millionaire”, спечелил наградата  за най-добър филм и още три трофея, загуби 19 кина, но пък продажбите на билети се увеличиха с 56% до $5.9 милиона. Това е силен среден резултат от 10,137 долара (582 зали). Fox Searchlight вече прибраха $42.7 милиона и ден след обявяването на номинациите за „Оскар”ще разширят прожекциите на инди хита до около 1,300 този петък. „Slumdog Millionaire” се изкачи с едно място тази седмица в Обединеното кралство, а в петък дебютира и в Индия.



Още горещи теми:
Номинираните за “БАФТА”
13 фатални екшън мацки
10-те най-добри роли на Анджелина Джоли

Раздадоха наградите “Златен глобус”

Ирландци в Холивуд
10 задължителни секси комедии
IN MEMORIAM
10-те най-запомнящи се роли на Никол Кидман
Децата-чудо на Холивуд
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 09:42
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg