Cinefish.bg
Cinefish.bg Cinefish.bg
 
Начало »

Новини

»

Рецензии Четири Коледи - не, благодаря

Четири Коледи - не, благодаря
Всяка година има поне по едно ново коледно заглавие. И този декември не прави изключение – то се казва “Четири Коледи”.
Cinefish.bg

Рецензии
Четири Коледи - не, благодаря

19.12.2008, 19:08  |   Видяна: 4133  |   синефиш.бг  |   РЕЦЕНЗИЯ
от Мариана Иванова

Отново мирише на Коледа навсякъде. На мандарини, мъгла и печени фъстъци. Отново всичко е украсено и пак обезумяваме покрай коледния шопинг. И отново подозираме какво ще се случи на събралите се почивни дни - ще хапваме по много, няма да се веселим чак толкова и ще ходим на кино.

Всяка година има поне по едно ново коледно заглавие. И този декември не прави изключение – то се казва “Четири Коледи”. Филмът е дебют за завършилия архитектура и документално кино (странна комбинация) Сет Гордън. За разлика от него, актьорите, които участват  в празничния филм отдавна са в бизнеса. Достатъчно е да споменем Рийз Уидърспуун, Винс Вон, Робърт Дювал, Сиси Спейсек и др.

Четири Коледи” е приятен семеен филм, който ви съветвам да си подарите по празниците. Той няма да ви накара да се напрягате от мислене или пък да се чудите защо по-голямата част от залата се смее на поредната (не)смешка. Ще получите точно това, което очаквате. Коледен филм, с който да разнообразите ходенето при първо при свекър/свекърва, после при тъст/тъща и сядането за 6-ти път на подредена маса.
Във филма ще откриете смешните Рийз и Винс, които всъщност се правят на много сериозни и това ги прави още по-смешни. Рийз е още по-стройна в черната си малка рокля, а Винс доста поопъва пуловера (а какво момче беше в “Уютен дом” (1998). Ще намерите разни откачени семейни отношения, с което ще се успокоите, че не само вашето се цупи традиционно на всяка Коледа. Много двойки ще познаят собствените си страхове от типа “колко добре сме си двамата, защо трябва да подписваме и да ставаме трима”. И както само американците го могат по техния добронамерен, но захаросан начин – “колко е важно семейството и всички да се обичаме”.

По доста по-човешки (в смисъл на нормален) начин това послание идва от един мой любим английски коледен филм - “Наистина любов”(2003). Някак по-реално и по-близо, май най-правилната дума е по-европейски се случват нещата в него. Дори и да не сте на моето мнение, няма да можете да отречете, че началото му е много добре измислено. Хм, на “Четири Коледи” също...


Още рецензии
Вики, Кристина, Барселона, Хавиер и Пенелопе
Денят, в който за пореден път Земята продължи да се върти
Джуно – смела, малка и пораснала
Добрите момчета на Ридли
Пингвинско приземяване в Африка
„Училищен мюзикъл 3” или да попеем дружно за последно
Малко истинска любов
Споделете:

Cinefish.bg ОЩЕ НОВИНИ
Cinefish.bg - Всичко за киното МНЕНИЯ Cinefish.bg - Всичко за киното

1 Коментара подреди по:  нови  стари  рейтинг 
 
lus Неутрално
1 17.11.2010, 08:25
Оценка: 0
0 гласа

 
 

За да напишете коментар, е нужно да влезете с Вашите име и парола.


 

ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС ПОПУЛЯРНИ ФИЛМИ ДНЕС
 
Cinefish.bg Cinefish.bg